Eric Steele: De Geas start var forfærdelig

Uniteds tidligere målmandstræner fortæller lidt om hvordan der blev arbejdet med David de Gea i starten, og hvor stor en omvæltning det hele var for spanieren.

Ikke alle var lige tilfredse med indkøbet af unge David de Gea for 18 millioner pund i 2011. Den dengang blot 20-årige keepere kom til fra Atletico Madrid, og mange fans var skeptiske for, hvorvidt han kunne erstatte Edwin van der Sar i målet.

Uniteds daværende målmandstræner Eric Steele fortæller til fanzinet United we Stand, at David de Gea fik en forfærdelig start på karrieren i United, og at skiftet både på og udenfor banen, var en stor mundfuld for den unge spanier.

– Hans første seks måneder var frygtelige. Vi arbejdede med ham både på og udenfor banen, og fokuserede på at gøre ham stærkere. Vi tvang ham i fitness-centret. Han hadede det, det er ikke noget de bruger ret meget i Spanien. Men vi ville opbygge hans styrke.

– Vi ændrede hele hans livsstil. Efter træning ville han hjem, og han plejede at sove to – tre gange om dagen. Når jeg bad ham komme tilbage og træne igen om eftermiddagen spurgte han bare “hvorfor?”. Vi tvang proteindrinks i ham lige efter træning, og måtte nærmest fysisk hælde det i ham, siger Eric Steele.

Efter en svær start, kom David de Gea efter det, og har spillet sig ind i alle United-fansenes hjerter med en række stabile og gode præstationer. Og det er da heller ikke kun negative ting Eric Steele har at sige om de Gea. Steele blev hurtigt imponeret af spanierens rolige væsen på banen.

– Han er virkelig rolig og har en indre styrke. Intet påvirker ham. At spille foran 76.000 tilskuere? Fint nok, ingen problemer i det. Det er ikke mange, der har det på den måde, lyder det fra Steele.

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Avis: United vil forgylde Blackett

Næste artikel

Van Gaal ændrer på Old Trafford

ANNONCE