Erik ten Hag har planen klar til at slå Real Sociedad torsdag aften

Op til kampen mod Real Sociedad har Erik ten Hag holdt pressemøde hvor kampens betydning blev vendt, Casemiro fik velfortjent ros og selvfølgelig skulle Ronaldo også diskuteres.

Der er ikke længe til kampen om førstepladsen i Europa League gruppespillet, hvor Real Sociedad skal slås torsdag aften. .

Real Sociedad skal besejres for at slutte øverst i gruppen hvilket også betyder færre playoff kampe til foråret:

– Selvfølgelig er det vigtigt. Vi kan vinde i morgen aften. Vi ved hvad vi skal gøre. Vi skal vinde med to måls forskel. Men hvis du vil vinde et trofæ, så skal du vinde alle kampene, så vi skal slå alle.

Sidst de to hold stod overfor hinanden blev det dog til et nederlag til Manchester United på 1-0 tilbage i september, men man kan roligt sige at holdet har forbedret sig siden da, hvilket Erik ten Hag også påpeger:

– Det var seks uger siden, og det var et andet hold. Ikke alle spillere som var på banen, er med os. Jeg tror vi har udviklet os i de sidste kampe, vi udvikler os, vi har en god progression, så vi er selvsikre. Vi ved det er et svært sted at vinde kampe. Men vi kan lide udfordringen og vi ved vi skal vinde med to måls forskel. Så det har vi en plan for, og vi vil gøre alt for at få det gjort.

– Jeg tror deres træner kan lide proaktiv fodbold. Deres træner har en filosofi som jeg kan lide, de vil spille, og det tror jeg de vil holde sig til. Vi er nødt til at læse, om han har en anden tilgang, så skal vi også adaptere. Men vi ved hvad vi skal.

– Hvor langt man er kommet, det tror jeg ikke man kan sige i efteråret. Man kan ikke vinde alt i denne del af sæsonen. Det er som Casemiro siger, det en kamp ad gangen, og vi skal vinde alle kampe, siger Erik ten Hag omkring sammenligning af denne kamp og sidste kamp mod Sociedad.

Alt efter om Manchester United bliver 1’er eller 2’er i gruppen venter der store hold der er kommet fra Champions League på et tidspunkt, men det skræmmer tydeligvis ikke hollænderen:

– Det er klart du skal møde en stor modstander. Men vi kan lide de udfordringer. Så for os ændrer det ikke noget, og som jeg har sagt, hvis du vil vinde et trofæ, skal du slå alle.

En af de helt store positive overrasker denne sæson har været Diogo Dalot, men han kan ikke være en enmandshær, og derfor blev der også spurgt ind til mulige forstærkninger på højre backen.

– Jeg håber han forsætter hans udvikling, og ikke kun bliver på dette niveau. Vores tilgang, vores filosofi er at det ikke er godt nok “kun” at være god. Vi skal være bedre. Vi er glade for udviklingen og Diogos præstationer gør det klart. Men jeg ved alle klubber i top eliten har brug for konkurrence og jeg tror vi kan bytte ham med Victor Lindelöf, Tyrell Malica, og heldigvis er Aaron Wan-Bissaka også tilbage i truppen. Så vi har udskiftere, men det er klart at det er hårdt når du skal spille hver kamp, men fysisk er han en rigtig god profil, og jeg er sikker på han vil blive ved, og han vil blive ved med at udvikle sig. Det er hvad jeg kræver og jeg sikker på han vil gøre det.

Cristiano Ronaldo er tilbage i truppen, og tilbage i Spanien hvor han tidligere har sat i skræk i livet på alle forsvarsspillere, hvilket Erik ten Hag håber de vil huske.

– For det første, for at snakke om hans følelser så skal du spørge ham, ikke mig. Men han er rigtig professionel, han er en vigtig del af denne gruppe. Han er en ledertype, og som du ved i Spanien, så er han en trussel til alle forsvar, og du skal altid have et øje på ham, for han vil bruge enhver åbning.

Casemiro er blevet kåret til månedens spiller og fik ros på pressemødet:

– Jeg sagde det forleden. For mig er han cementen mellem stenene i og ude af boldbesiddelse. Du ser han vokse fra kamp til kamp samtidig med vores hold udvikler sig. Så vi er rigtig glade for den udvikling, men vi skal også holde den udvikling kørende, for vi er ikke tilfredse. Vi går til det med: “god er ikke godt nok”. I morgen [torsdag] har vi endnu en udfordring og endnu en test til at gøre det bedre.

– Han [Casemiro] sagde til mig, da vi havde vores første snak, at han har brug for en ny udfordring fordi han vandt alt i Real Madrid. Han var en stor del af Real Madrid og de ville ikke lade ham gå. Men han havde en følelse sagde han til mig, om at ‘Jeg skal til en anden klub, til en anden liga, og bevise mig selv’ og det viser sig i hans hunger. Jeg kunne rigtig godt lide det, og han er mødt op til hver træning, hver kamp siden første dag med den attitude, og han beviser det. Jeg kan rigtig godt lide det, og han vil blive en mere og mere vigtig del af vores hold.

Til sidst blev David De Ga diskuteret. Spanieren mellem stængerne har ændret sit spil siden ten Hag kom til klubben, selvom han stadig ikke er den bedste mand med fødderne.

– Fokuseret for mig, den vigtigste del af at være målmand er altid clean sheets, beskytte hans mål, det er den vigtigste del. Men nu til dags i fodbold er det også vigtigt at han kan gøre noget med hans føder. Før i tiden var der måske en anden stil for ham. Men fra den første dag jeg var her, men også før så jeg noget videomateriale og du kunne se at David var i stand til det. Når jeg ser David spille i vores possession spil, så er han meget rolig. Han er rigtig god i boksen, så det er ikke noget problem for David at gøre det. Han har vist i de sidste kampe at han vil vokse og vokse i det aspekt. Og den andel, som er mest vigtigst, bliv ved med det, bliv ved med at udvikle dig, og få flere clean sheets.

 

Forrige artikel

Real Sociedad i skadeskrise forud for EL-brag

Næste artikel

Donny van de Beek: Jeg er glad for at være tilbage

ANNONCE