Europa League: Hvem er FK Partizan?

Manchester United deltager som bekendt i dette års Europa League. Turneringen starter torsdag den 19. september, og som en optakt til dette vil vi her på OldTrafford.dk i løbet af det næste stykke tid komme med en rapport af hver af de tre klubber, Ole Gunnar Solskjær og co. kan se frem til at møde. United er havnet i gruppe L, hvor FC Astana, AZ Alkmaar og FK Partizan venter.

FK Partizan Beograd er den sidste af de tre modstandere, som Manchester United skal møde i gruppe L. De partisanerstribede serbere er i historisk sammenhæng en af de største klubber i Østeuropa og udgør sammen med FC Københavns overmænd, Røde Stjerne, den absolutte top i serbisk fodbold.  ‘De Røde Djævle’ skal i den første af de to kampe en tur til Beograd, hvor der potentielt venter dem en hed oplevelse. Stadion Partizana, som klubbens hjemmebane hedder, er berygtet for dens status som heksekeddel, når store kampe står på kalenderen. Kampen i den serbiske hovedstad spilles torsdag den 24/10, inden at United lægger græs til det andet møde mellem de to, som spilles den 7/11.

FK Partizan 

Profiler:

For de fleste danske Manchester United-fans vil spillernavnene på Partizan Beograds hold virke noget ubekendte. Alligevel rummer det serbiske storhold nogle profiler, som der bør gøres opmærksom på, inden de to indbyrdes opgør.   

Zoran Tošić:

Den skarpe United-fan vil huske den serbiske offensivspillers meget korte tid på Old Trafford, hvor det i alt blev til fem kampe i den røde trøje i perioden 2008-2009. Den 32-årige tekniker er både hjernen og motoren på det serbiske hold. Selvom han er gået lidt ned i kadence med alderen, leverer han stadig med scoringer og assists. 

FK Partizan

Seydouba Soumah:

Angriberen fra Guinea har været serbernes stærkeste offensive våben i denne sæson. Når serberne kører deres kontraspil eller får en dødboldsmulighed, så er det bomstærke Soumah, de sigter efter at spille eller ramme. United-defensivens vigtigste opgave bliver at stoppe ham.  

Strahinja Pavlović:
Den store stærke forsvarer er på trods af sine blot 18 år allerede blevet stamspiller for cheftræner Miloševićs hold. Den 194 cm høje forsvarskæmpe er rolig i sit spil med bolden, men er dog ikke bange for at gå hårdt til den, når der skal tackles, som han gør med fuld kraft. Han er endnu en spiller, som Maguire og resten af United-forsvaret bør holde et vågent øje med, når Partizan Beograd får mulighed for at slå deres dødbolde. 

Manager:

Det er den tidligere Aston Villa- og Real Zaragoza-angriber Savo Milošević, der står i spidsen for den serbiske hovedstadsklub. Jobbet i trænerstolen hos Partizan Beograd er hans første som cheftræner. En opgave, som han har klaret fint, siden han blev ansat tilbage i marts. Den tildigere målræv er en populær figur blandt både spillere og fans. Han er en stor motivator, som kommer til udtryk gennem hans spillere, der hårdtarbejdende giver alt, hvad de har for deres beundringsværdige træner. 

FK Partizans træner

Spillestil: 

Partizan Beograd har gennem hele Europa League-kvalifikationen stillet op i en klassisk 4-4-2-opstilling og forventes også at gøre det, når de skal forsøge at hente point i gruppe L. Serberne lever primært på deres kontraspil, og United skal derfor ikke forvente at møde et serbisk hold, der vil bevæge sig for meget frem. De kommer til at stå organiseret og vente på deres chancer i kontrafasen og på dødbolde.  

Nuværende form: 

Den serbiske hovedstadsklub er kommet godt i gang med den nye sæson, hvor det blandt andet er blevet til kvalifikation til Europa Leagues gruppespil efter avancement mod tyrkiske Yeni Malatyaspor og norske Molde. I den hjemlige liga er det lykkedes dem at hente 11 point i fem kampe, som placerer dem på en sjetteplads i tabellen – med to kampe i hånden.    

Europæiske resultater:

Som tidligere nævnt er Partizan Beograd i historisk sammenhæng en af de største klubber i Østeuropa med flere nationale, både jugoslaviske og serbiske, titler i deres store trofæskab. Klubben har dog også stolte traditioner udenfor Balkans grænser. Tilbage i 1966 blev FK Partizan den første østeuropæiske klub til at optræde i en Europa Cup-finale. En finale, som serberne var foran i, men som de i sidste ende tabte med 1-2 til Real Madrid. I moderne tid er det blevet til to deltagelser i Champions League-gruppespillet – senest i sæsonen 2010-11. Deltagelsen i denne sæsons Europa League-gruppespil er klubbens niende. Den seneste deltagelse var i sæsonen 2017-18.  

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Flere profiler ude med skade op til Leicester-kamp

Næste artikel

Optakt: United står overfor svær hjemmebane-opgave

ANNONCE