Evans: FA-cuppen ligger til os

Efter at have avanceret til femte runde af årets FA-cup, tror Manchester Uniteds forsvarsspiller på, at holdet kan vinde FA-cuppen i år. Den bedste chance for et trofæ, mener nordireren.

Efter pligtsejr i omkampen af FA-cuppens fjerde runde mod Cambridge, går turen nu til Preston North End for Louis van Gaals tropper. Efter Darren Fletchers exit, er der ingen nuværende spillere i truppen, der har vundet turneringen.

Jonny Evans spillede hele kampen, da United slog Cambridge ud, og han er godt klar over betydningen af turneringen. Forsvarsspilleren erkender derfor, at det er på høje tid at ændre den negative stime.

– Vores formåen har ikke været den bedste i FA-cuppen over de sidste par år, indrømmer Evans over for klubbens officielle hjemmeside.

– Det er en gammel kliché, når man siger ‘vi vil vinde det hele’, men FA-cuppen er sådan et historisk trofæ, særligt for Manchester United. Ligaen er stadig ikke umulig, men det virker usandsynligt at vinde den.

Selvom klubbens officielle målsætning vil være nået, såfremt de skulle ende i top fire og kvalificere sig til Champions League, så deler Evans sin chefs forhåbninger om at kunne vinde FA-cuppen og tage et trofæ hjem.

– Jeg tror, at FA-cuppen er vores bedste chance for at vinde et trofæ – især når vi ser på de hold, der er røget ud. Vi er nok det højest rangerede hold, som stadig er tilbage, baseret på position i ligaen.

Det bedste hold tilbage

Med otte hold tilbage i den prestigefyldte turnering, er det kun Manchester United, der er tilbage fra ligaens top fire, og det overrasker Evans, som mener, at det bør forpligte: “De røde djævle” bør nå til tops.

– At se nyheden komme ud om, at Chelsea og City var røget ud, var lidt af et chock. Men vi ved fra vores erfaring i FA-cuppen over de sidste par år, at alt er muligt. For eksempel blev vi slået af Leeds på Old Trafford (i 2010, red.), så vi ved, at det kan ske i FA-cuppen.

– På papiret ser det meget let ud, men hvis du ser på de kampe, vi har spillet, specielt imod Yeovil ude i første halvleg, kan det blive lidt af et stormløb – og Cambridge var også svære at slå.

– Det er nogle hårde kampe, og du er nødt til at respektere disse hold. Jeg tror særligt én ting, vi har gjort, når vi er gået ind til disse kampe, er at forberede os rigtigt godt og ikke taget for let på opgaven.

Manchester United spiller næste kamp mod Preston North End 16. februar, kl. 20.45. 

Forrige artikel

Moyes forbød pomfritter

Næste artikel

Wilson: Smalling er truppens hurtigste mand

ANNONCE