Evra taler ud om seksuelt misbrug: Jeg skammede mig over det

Læsetid
1 minute
Læst indtil videre

Evra taler ud om seksuelt misbrug: Jeg skammede mig over det

23 oktober, 2021 - 12:46
Franskmanden står frem og fortæller om, hvordan han som 13-årig blev seksuelt misbrugt af hans lærer.

Patrice Evra. ©Imago

Når man som United synpatisør tænker på Patrice Evra, er det ikke de negative superlativer, der fylder. Franskmanden er kendt for sit gode humør både på fodboldbanen og på Instagram, hvor dans, sang og glade dage generelt er gennemgående indhold.

Men Evra har ikke altid haft det nemt. I et interview i forbindelse med udgivelsen af hans nye bog 'I love this game' fortæller franskmanden nemlig om, hvordan han som 13-årig blev udsat for seksuelt misbrug fra hans lærer. Han håber, at han med hans udtalelser kan være med til at bryde tabuet omkring seksuelt misbrug, og få flere til at træde frem, som ham selv.

- Jeg skammede mig over at indrømme, at jeg blev seksuelt misbrugt. Men jeg vil ikke have, at andre børn skal have det på samme måde, udtaler Evra til The Times.

Og set i bakspejlet ville franskmanden ønske, at han var stået frem noget før.

- At leve med det var en af de største fejltagelser i mit liv, fordi jeg kunne have hjulpet så mange mennesker. Jeg har fået nok af giftig maskulinitet. For min far var gråd et tegn på svaghed, men at man græder betyder ikke, at man er svag, siger Evra yderligere i interviewet.

Hemmeligheden har været Evras egen i mange år, men i forbindelse med tilblivelsen af bogen, har Evra været nødt til at dele den med sin mor.

- Jeg vil ikke have, at folk skal føle medlidenhed. En mor forventer selvfølgelig ikke at høre sådan noget fra sit eget barn. Selvfølgelig var hun ødelagt. Det var svært for mig. Jeg mangler stadig at fortælle det til nogle brødre og søstre og nære venner, siger han.

 

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her