Fellaini skadet i remis mod Southampton

United spillede 0-0 mod Southampton, i en kamp hvor Mourinhos mandskab endnu engang havde tankerne i Stockholm.

Jose Mourinho havde endnu engang blandet kortene godt og grundet til dagens kamp. Spillere som Rashford og Blind fik et hvil med henblik på næste uges Europa League-finale, mens der omvendt atter var spilletid til folk som Rooney, Romero og unge Tuanzebe.

United har reelt set ikke noget at spille for i de sidste par kampe i Premier League, da det uanset hvad vil resultere i en 6.plads i denne sæson. I forhold til de seneste par kampe, var der dog lidt mere engagement og vilje at spore på holdet i dagens opgør mod Southampton. Men der manglede alligevel noget gnist og gejst i opgøret.

Mourinho er blevet kritiseret lidt for på den måde at “sælge” Premier League, men det var faktisk nøjagtig det samme Sir Alex Ferguson gjorde tilbage i 1991, da han sparede stort set alle mand i de sidste kampe af ligaen, inden United vandt Europa Cuppen for pokalvindere i Rotterdam mod Barcelona.

Eric Bailly er ude med karantæne mod Ajax, og den ellers så dygtige forsvarsspiller var ved at give United den værst tænkelige start på opgøret på St Mary’s. Efter få minutters spil tog han bolden med armen på kanten af feltet, og hjemmeholdet fik dermed muligheden fra straffesparkspletten. Heldigvis viste Sergio Romero topform i denne disciplin, og snuppede sikkert straffesparket.

Ellers var det småt med de store chancer i begge ender af banen. Hverken Romero eller hjemmeholdets Fraser Forster fik for alvor sved på panden i de første 45 minutter. Højdepunktet må være den fortsat glimrende opbakning der var fra Uniteds medrejsende fans, på trods af træningskampen på grønsværen.

United tog sig dog en noget længere pause end de normale 15 minutter. Det var hjemmeholdet som styrede spil og chancer efter pausen, og United var i perioder presset i bund, og kun takket være flere fine redninger af Romero i United-målet blev der ikke scoret.

I den anden ende af banen viste Wayne Rooney igen, at hans tid i United nok snart er omme. Farten er ikke længere at finde i anførerens støvler, der ellers flere gange var i gode positioner, men ikke fik omsat det til noget som helst.

Men det primære fokus fra Jose Mourinho inden kick-off var jo nok at undgå skader, så kom spil og chancer i anden række. Derfor var det da også en tydeligt bekymret Mourinho, der med et kvarters tid måtte se Marouane Fellaini gå fra banen med en skade. Tiden må vise hvor slemt det er, og om den lange belgier når at blive klar til finalen næste uge i Stockholm.

Ellers må det positive vel være, at der nu blot er en kamp tilbage i Premier League i denne sæson. Det er hjemme mod Crystal Palace på søndag.

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?