Financial Fair Play i PL?

Manchester United bakker op om, at UEFA’s Financial Fair Play helt eller delvist skal gælde også i Premier League, skriver engelsk avis.

I disse år implementeres der Financial Fair Play i europæisk fodbold. Klubberne skal ikke bruge mere end de tjener, hvis de vil spille i Europa, hvilket har til formål at dæmme op for rigmændenes vilde overforbrug.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Nu kan reglerne være på vej til Premier League. Ifølge The Daily Telegraph blev emnet taget op på Premier Leagues netop afholdte årsmøde, og ikke overraskende er der stor opbakning til et forslag om lige finansielle spilleregler.

Avisen erfarer, at Manchester United og Arsenal begge er positivt stemt overfor idéen, som er bragt på banen af Liverpool, hvis ejer John W. Henry tidligere har udtrykt bekymring over de enorme omkostninger, som det kræver at drive en engelsk topklub.

Ikke overraskende møder forslaget modstand hos Manchester City, som argumenterer for, at alle klubber skal have lov at drive deres forretning uden hensynstagen til andre. Trods Citys modstand er der dog nu nedsat en arbejdsgruppe, som skal undersøge, hvordan en engelsk FFP-model kan ende med at se ud.

Det er på forhånd ikke udelukket, at Premier League kan ende med at vedtage at kopiere UEFA’s regler fuldt ud.

Forrige artikel

Van Persie skaber rekorder på OldTrafford.dk

Næste artikel

Avis: Fryers tvinges væk fra England

ANNONCE