Flere Premier League-klubber oplyser forkerte tilskuertal

En undersøgelse lavet af BBC viser, at blandt andet Manchester City, Chelsea og Tottenham har færre tilskuere på stadion, end de oplyser. Manchester Uniteds tal stemmer.

“The City Is Yours, The City is Yours – 20.000 Empty Seats, Are You Fucking Sure?” 

Sådan synger Manchester Uniteds fans hånligt til de lyseblå rivaler, der ofte proklamerer, at de er de lokale Mancunians’ hold. Alligevel ses der tit tomme sæder på Etihad, og nu dokumenter BBC sort på hvidt, at sidste års Premier League-vindere reelt havde færre på tribunen, end de offentliggjorde. 

Efter at have bedt om aktindsigt i af det engelske politis registreringer af fans på stadion til 12 tilfældige kampe, viser det sig, at 7.482 tilskuere færre, end Manchester City oplyser. Dermed ender de på et snit på 45.792, hvilket svarer til 83% af Etihads stadionkapacitet. 

Lignende mønster tegner sig hos flere andre klubber. Tottenham har i snit haft 3.770 tilskuere færre end oplyst, og Chelsea har gennemsnitligt talt 3.505 for meget. Eneste der overgår City er West Ham, som har miskalkuleret med 12.530 i snit. Det svarer til, at “The Hammers” stadion kun er 75% fyldt op, når de ellers siger, at det er 98% fyldt op. 

Manchester United har som den eneste klub fuldstændig overensstemmelse mellem egne og polities tal. På Old Trafford har der således været 98% fyldt til alle de undersøgte kampe. 

Skyldes det så, at klubberne pumper deres egne tilskuertal? Nej. 

Ifølge BBC tæller klubberne bare tilskuere efter antal solgte billetter – ikke efter hvor mange der rent faktisk går ind på stadion. 

Hvorfor at der i en sæson, hvor Manchester City vinder mesterskabet i overbevisende stil, i snit er 7.482 City-fans, der ikke gør brug af deres billet eller sæsonkort, har BBC ikke nogen forklaring på. 

Du kan læse deres fulde rapport her. 

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Forrige artikel

Pereira får historisk international debut

Næste artikel

Podcast-special: It's all about the money

ANNONCE