Første pointtab for United

United måtte nøjes med 2-2 i aftenens udekamp mod Stoke.

Efter en fantastisk start med tre sejre på stribe, måtte Mourinho og co holde en kort pause grundet landskampene i den forgangne uge. Nu er der atter Premier League-bold på tapetet, og United skulle i dag forsøge at holde føringen i toppen af tabellen.

Stoke er en af de få klubber, der er kommet ud af transfervinduet med plus. Blandt andet har man solgt profilen Marko Arnautovic, mens man til gengæld har lejet et par spillere og hentet rutinerede Darren Fletcher på en free transfer.

United gav for første gang i ligaen spilletid fra start til Ander Herrera, mens Juan Mata i stedet gled ud på bænken. Det betød lidt mere fokus på det kompakte i defensiven, og en Paul Pogba i en lidt mere offensiv rolle end hidtil.

Der var også genvalg til Bailly-Jones i det centrale forsvar, på trods af ingen af dem kan spille mod Basel på tirsdag grundet karantæner. Men mens de to herrer har leveret fornemt forsvarsspil i kampene inden landskampene, virkede duoen noget mere usikker i dagens opgør.

De første 45 minutter var ikke noget særligt. Ingen af holdene var oppe i tempo, der var en række fejlafleveringer og gnisten manglede hos de fleste spillere virkede det til. Rashford havde en god mulighed, hvor keeper Butland i Stoke-målet måtte hive en fin redning frem.

Ellers skulle vi helt hen til kort før pausen, før det kom lidt liv i opgøret. Først stod Eric Bailly og sov, da han ophævede off-side fælden, og på det efterfølgende indlæg hang han bagefter sin direkte modstander. 0-1 og første mål mod de Gea i denne sæson.

Heldigvis slog United tilbage med det samme, da Matic forlængede et hjørnespark, hvorefter Pogba headede bolden i nakken på Rashford og i nettet. Den unge angriber var knap nok klar over han var kommet på måltavlen, men målet gav lidt ro inden en pausesnak fra Mourinho på Britannia.

Underligt nok lod United fortsat Stoke være alt for meget med i kampen efter pausen. Hjemmeholdet havde tid på bolden, skabte chancer og var slet ikke under det pres som United burde lægge på et hold som Stoke.

Det virkede til, at forløsningen kom efter en lilles times spil, da Henrikh Mkhitaryan med en genial lille aflevering fandt Romelu Lukaku, der i to omgange sendte bolden i nettet bag Jack Butland.

Men føringen holdt kun fem minutter, så havde hjemmeholdet bragt balance i regnskabet. Først hev de Gea ellers en vanvittig refleks ud af handskerne, men da Phil Jones faldt på det efterfølgende hjørnespark og dermed lod sin mand stå fri, havde den spanske keeper ingen chance for at holde bolden ude af netmaskerne.

2-2 og United var på vej mod sæsonens første pointtab. Mourinho forsøgte at ændre på det, ved at smide Mata og Martial ind. De sidste fem minutter blev Lingard også sendt på banen, uden det dog resulterede i scoringer.

Dermed må United og Mourinho tage til takke med et enkelt point. United er fortsat i spidsen af Premier League, grundet bedre målscore end naboerne fra City, der tidligere på dagen bankede Liverpool.

Næste opgave for United er i Champions League, hvor Basel kommer på besøg på Old Trafford på tirsdag.