Forsøgte Busby at få Pelé?

Den brasilienske fodboldlegende Pelé er i øjeblikket på rundtur i England og Irland, hvor han i går gav et interview til The Guardian, som har fået…

Den brasilienske fodboldlegende Pelé er i øjeblikket på rundtur i England og Irland, hvor han i går gav et interview til The Guardian, som har fået Manchester Uniteds historikere på overarbejde.

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

I et eksklusivt interview med avisen hævder Pelé at Sir Matt Busby forsøgte at hente ham til klubben efter sejren i Europa Cuppen i 1968, hvilket kunne have resulteret i et af de største fodboldhold nogensinde med spillere som George Best, Sir Bobby Charlton, Denis Law side om side med en verdensspiller som Pelé.

Det var mens, at Pelé spillede i Santos at Busby, ligesom andre europæiske trænere, forsøgte at hente Pelé til Europa:

“Jeg havde et tilbudt fra Manchester United. Jeg agde nej til hvert hold som ville have mig. Real Madrid var det bedste hold, som ville have mig, men jeg ville ikke forlade Santos,” udtaler han til avisen.

Interviewet har sat gang i Manchester Uniteds historiebøger, som nu skal kigges efter i sømmene.
Ingen har før kendt til Busbys interesse for den målscorende angriber.

“Det er første gang vi har hørt om det,” udtalte kuratoren på Manchester Uniteds museum Mark Whiley i går.

Ikke engang Busbys efterfølger Wilf McGuinness kendte til henvendelsen.

“Det ville have været fantastisk, hvis det var sket. Det er første gang jeg hører om det, men hvis han(Busby, red.) snakkede med en så speciel spiller som Pelé, så kan han godt tilgives for at have holdt det så stille som muligt,” udtaler McGuinness til avisen.

En talsmand fra Manchester United bringer ikke mere lys over sagen, men viser istedet PR-snilde:
“Der er ikke noget officielt om det i vores bøger, men denne klub har altid forsøgt at tiltrække de bedste spillere i Verden og det er klart at Pelé falder i den kategori.”

Forrige artikel

Cruzeiro: Kerlon ikke på vej væk

Næste artikel

Mindre end en måned til årets fest i København

ANNONCE