Glazers klar til nyt aktiesalg

Glazer-familien kan se frem til at score kassen ved at sælge yderligere 5 pct. af deres aktier i Manchester United. Det skriver flere medier.

Investorene på Wall Street i New York vil inden længe kunne handle sig til nye aktier i Manchester United. 

Således skriver flere medier, heriblandt Bloomberg og BBC, at Glazer-familien, der købte klubben i 2005, er klar til at sætte 8 mio. aktier i klubben til salg, hvilket svarer til ca. 5 pct. af ejerskabet. Det vil sikre de amerikanske ejere en nettogevinst på godt 150 mio. dollar (88,7 mio. pund), hvis alt går som planlagt. 

Det sker knap to måneder efter, at familiens overhoved, Malcolm Glazer, døde efter længere tids sygdom. 

Glazer-familien vil efter det nye frasalg stadig råde over mere end 80 pct. af aktierne. Dermed sidder de fortsat tungt på magten. 

United-aktien lukkede onsdag aften dansk tid i kurs 19,31 dollar, hvilket var et beskedent fald på godt 11 cent sammenlignet med dagen før. 

Alt til glazer

Ifølge Bloomberg meddeler Glazer-familiens sportsholdingselskab, Red Football LLC, der udover United også ejer NFL-holdet Tampa Bay Buccaneers, at alt provenuet for salget af de nye aktier vil gå ubeskåret til dem. 

Dermed er der ikke umiddelbart udsigt til, at Manchester Uniteds egen klubkasse kan se frem til en økonomisk saltvandsindsprøjtning. 

Manchester United blev børsnoteret tilbage i sommeren 2012 under stort postyr. Dengang advarede flere økonomer og aktieanalytikere mod at investere i aktien. Siden da er kursen dog steget fra 14 dollar til 19,31 dollar. 

Glazer-familien kunne efter introduktionen putte 233 mio. dollar (137,65) i lommen på dem selv i børsprovenu efter at have udbudt og solgt 10 pct. af aktierne i klubben.   

Manchester United har siden 2005 brugt mere end 700 mio. pund på afbetalinger relateret til den gæld, som Glazer-familiem overførte til klubben i forbindelse med den fjendtlige overtagelse. 

De detroniserede mestre har i perioden 2005-2014 bl.a. vundet fem Premier League-titler, et Champions League-trofæ og tre Capital One Cups (tidligere Carling Cup, red.).

📝 Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.


Forrige artikel

Van Gaal med roser til trio

Næste artikel

U18: Klar til semifinalen i Milk Cup

ANNONCE