Greenwood sikrer United sejren mod Inter

17-årige Mason Greenwood scorede kampens eneste mål og sikrede dermed United sejren med et 1-0 resultat, som slet ikke var retvisende for den klasseforskel, som der var på de to hold. Manchester United var klasser bedre i dagens træningskamp mod Inter og udspillede i perioder italienerne.

United stillede stærkt fra start i dagens træningskamp mod Inter, som var den 3. i denne sommers pre-sason men den første i træningsturneringen, International Champions Cup, hvor hold som Tottenham, Arsenal, Bayern og Real Madrid også er med.

Nemanja Matic bar anførerbindet i en startopstilling, der blandt andet talte spillere som de Gea, Pogba og Rashford, ligesom der også var blevet plads de to nyindkøb, Aaron Wan-Bissaka og Daniel James og unge Tuanzebe, som i sidste sæson var udlejet til Aston Villa. Der skulle dog senere i kampen blive plads til en række andre spillere også.

United klart bedst

United lagde godt fra land. Spillerne så energiske og tændte ud og særligt Wan-Bissaka var særdeles veloplagt med flere gode aktioner i kampens indledende fase.

Kampens første store chance tilfaldt dog Wan Bissakas back-kollega på den anden side, Luke Shaw, som efter et kvarters tid sendte et kvalificeret skud afsted fra distancen, som strøg snært forbi Handanovic’ mål.

United sad solidt på spillet de første 20 minutter med højt presspil masser af boldbesiddelse, men det var begrænset, hvad det første med sig af reelle målchancer.

Det næste skud på mål tilfaldt United efter 24 minutters spil, hvor Martial fra omtrent samme position som Shaw 10 minutter tidligere sendte et skud afsted fra venstre side af feltet, men Handanovic reddede relativt nemt.

Derefter kom United gradvist tættere på og få minutter senere fremtvang Lingard et frispark fra en god position lige uden for feltet efter at være blevet klippet af Brozovic fra Inter. Rashford tog sig af frisparket, men det synes efterhånden at være flere liv siden, at Rashford sidst sparkede et godt frispark, og igen her sparkede den unger 10’er lige i muren.

Det var ikke meget Inter var på bolden i første halvleg og United brillerede decideret til tider med opfindsomt spil og gode kombinationer. Efter en halv time spillede man sig frem til kampens nok hidtil største chance, da Martial spiller den bag Inter-forsvaret og finder Luke Shaw, som spiller den fladt ind over til en fremadstormende Rashford, men Handanovic når ned til bolden og får viftet den væk for næsen af Rashford med en fremragende redning.

De to hold holder derefter en indlagt vandpause , men øjeblikkeligt derefter fortsætter United som de slap med at presse på. Det ene United-angreb afløser det andet i de efterfølgende minutter, hvor først Lingard spiller den ud til Daniel James, som skyder forbi mål og derefter er det Lindelöfs tur til at assistere Daniel James efter en god tur op gennem midten af banen, men igen brænder Uniteds nye nummer 21 – denne gang med en helkikser af en afslutning.

Herefter kommer Inter lidt frem på banen og er faktisk tæt på at bringe sig i front efter et fremragende indlæg af Brozovic som finder D’ambrosio, men han header forbi mål.

Martial er efterfølgende tæt på at bringe United i front. Efter godt samspil med Lingard, kommer han alene igennem med Handanovic, men sparker lige på Inters keeper, som parrerer ud til hjørne.

Der er knald på frem mod pausefløjt og det er en kende misvisende at det efter 45 minutter stadig står 0-0.

Et nyt hold i 2. halvleg

United havde ikke lavet nogle udskiftninger i pausen og de samme spillere havde derfor mulighed for at fortsætte præcis hvor de slap – og det gjorde de. Inden for de første 5 minutter kom United frem til 3 kæmpestore chancer. Først fik Lingard reddet sit forsøg på stregen af en Inter-forsvarer og derefter kunne Matic se sit hovedstød fra et hjørnespark prelle af på stolpen og minuttet senere sendte Pogba et skud forbi mål efter at have leveret kampens detalje i form af en finte, som var lige til en fodboldreklame, hvor han sætter 3 mand af.

United var bare bedst. Det var klart og tydeligt, men det betød ikke, at Inter ikke sporadisk kom frem til chancer og efter den førnævnte kaskade af chancer kunne Wan-Bissaka blandt andet blokere et forsøg på stregen. Men det var og blev sporadiske forsøg fra Inter, som enten er langt fra sæsonformen eller også bare er et væsentligt dårligere hold end Manchester United.

Efter 56 minutter måtte United foretage den første udskiftning, da Lindelöf desværre pådrog sig en skade. Phil Jones erstattede ham og et par minutter senere fulgte resten af de obligatoriske træningskampsudskiftninger så, hvor hele holdet blev skiftet ud. Ind kom til gengæld: Romero, Young, Bailly, Dalot, Pereira, McTominay, Mata, Fred, Chong og Greenwood.

Det gav selvfølgelig en lidt anden dynamik med et helt nyt hold på banen og tempoet dalede en smule, men det ændrede til gengæld intet ved det overordnede kampbillede, som stadig var United som det altdominerende mandskab.

De nye folk så lige så sultne og ærgerrigske ud som dem, der startede og fik skabt en række store chancer. Med 20 minutter igen blev United muligvis snydt for et straffe, da Chong blev nedlagt i feltet, men dommerens fløjte forblev tavs, og på en eller anden mærkelig måde, stod kampen stadig 0-0.

Class of 19

Efter 75 minutter måtte Inter dog langt om længe kapitulere. 17-årige Mason Greenwood modtager bolden i højre side af feltet, tager et træk ind i banen og lægger den sikkert ind i modsatte side af nettet forbi Handanovic i Inter-målet. Det er anden kamp i træk, at den unge angriber bringer sig på scoringstavlen.

1-0. Og det var fuldt fortjent.

Scoringen fik ikke United til at lette foden fra pedalen. De fortsatte med at kværne på og få momenter senere viser Uniteds akademi sig frem fra en side, som vækker minder til Class of 92. Chong bryder igennem i venstre side og slår et perfekt indlæg ind til Mason Greenwood, som med en følt inderside flugter bolden på overliggeren.

Det var ren legestue/opvisning derfra og særligt Chong og Greenwood følte sig i legehumør og kørte rundt med deres modstandere.

Midt i legen kom der dog en smule malurt i bægeret for United, da en ellers velspillende Chong måtte lade sig udskifte med en mindre skade. Han blev afløst i overtiden af Angel Gomes.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen og United vandt 1-0 i en kamp, hvor resultatet på ingen måde var retvisende for den enorme kvalitetsforskel, der var på de to hold.

En stærk holdpræstation, som lover godt for den kommende sæson.