Helt vildt: United taber hæsblæsende og målrigt opgør i Parken

FC København blev sejrherre i et, mildt sagt, begivenhedsrigt opgør i Champions League. Læs kampreferatet her.

Sidst Manchester United var på besøg i Parken blev det et målfattigt opgør, som FC København vandt med 1-0 efter en sen scoring af Marcus Allbäck.

I aften blev det alt andet en målfattigt. Fra start til slut var det et hæsblæsende opgør, som bød på hele syv mål, to straffesparkskendelser efter VAR-gennemsyn og et rødt kort til Marcus Rashford.

Et veloplagt United-mandskab

På forhånd havde FC Københavns manager, Jacob Neestrup, udtalt, at stemningen i Parken ville være på et helt andet niveau end den var på Old Trafford for to uger siden. Samtidig havde Kevin Diks sagt, at han anså hjemmeholdet som favoritter. Om det havde tændt en indre glød i United-spillerne kan man kun spå om, men i kampens indledning var Erik ten Hags spillere veloplagte.

Allerede efter tre minutter havde Rasmus Højlund, på sin gamle hjemmebane, bragt de røde djævle foran efter et flot opspil i United højre side. På dette tidspunkt havde FC København knap nok rørt bolden, og efter de første 10 minutter havde United haft 74% af boldbesiddelsen.

Inden uret havde rundet 30 minutter havde Højlund også bragt et velspillende og altdominerende udehold foran med to mål. Grabara i FCK-målet kunne ikke holde en afslutning fra Garnacho, og så kunne Højlund trille bolden ind i et tomt mål.

Den danske angriber, som nu har scoret fem mål i Champions League i denne sæson, holdte meget befriende ikke jublen tilbage ved de to scoringer.

Erik ten Hags tropper var på dette tidspunkt i fuld kontrol, og intet pegede i retning af, at det skulle ændre sig. Men det skulle det.

VAR-drama

Efter 42 minutter blev den litauiske dommer sendt til VAR-gennemsyn for at vurdere, om Rashford skulle sendes tidligt i bad for en stempling. Afgørelsen blev et direkte rødt kort, og dermed var United reduceret til 10 mand.

Udvisningen rystede United-holdet, og inden der var fløjtet til pause havde hjemmeholdet bragt balance i regnskabet.

Først satte Elyounoussi foden på en tværbold i feltet, som strøg ind forbi en chanceløs Onana i United-målet. FCK var tilbage i kampen, og den gode stemning blandt hjemmeholdets tilskuere i Parken var på vej tilbage.

10 minutter efter gik der endnu en VAR-kendelse imod United. Efter klumpspil i feltet blev dommeren igen kaldt ud til skærmen – denne gang for at vurdere om Maguire ulovligt gjorde brug af armen i feltet. Det mente dommeren, og FCK blev tildelt et straffespark, som Goncalves sikkert eksekverede.

Stillingen var dermed helt lige efter første halvdel af kampen, men FC København havde i den grad momentum, da de gik ind mod omklædningsrummet

Højlund må åbenbart ikke blive helten 

Efter pausen var kampbilledet fra hovedparten af første halvleg fuldstændig vendt på hovedet. FC København var mest på bolden, og Manchester United forsøgte at parere med alle spillere foran eget felt. Hjemmeholdet havde svært ved at åbne det kompakte United-hold op.

Der var derfor også stillingskrig indtil VAR endnu en gang fik en hovedrolle. Dommerne i vognen havde set en ulovlig hånd på bolden i FC Københavns felt, og denne gang gik det til Uniteds fordel. Dommeren dømte straffe, Bruno scorede og så var United foran 2-3 med 20 minutter tilbage af opgøret.

Erik ten Hags tropper kæmpede herorisk gennem hele 2. halvleg, men til sidst kunne de ikke holde stand. Lerager og indskiftede Roony Bardghji scorede i kampens sidste 10 minutter og kampen blev for sidste gang vendt på hovedet.

FC København vinder det vanvittige opgør med 4-3, og Rasmus Højlund scorede igen forgæves.

Se alle højdepunkterne fra det hæsblæsende opgør her.

 

 

 

Forrige artikel

Karakterbogen: Gode præstationer, dårligt resultat

Næste artikel

Højlund: Publikum og rødt kort boostede FCK

ANNONCE