Optakt: Når Manchester United møder dansk modstand – En helt særlig anledning

Manchester United møder i aften FCK på Old Trafford. Derfor skal klubben igen stå over for en dansk modstander, og de opgør er altid helt særlige for os danskere.

Det er altid specielt for os danske Manchester United-fans, når klubben står overfor en dansk modstander. Denne situation står vi i igen, når Manchester United i morgen møder FCK. Men hvorfor er netop kampene mod de danske hold særligt specielle?

Mange af os kender nok en FCK-fan, der vil komme med en kæk kommentar, hvis FCK skulle gå hen og vinde opgøret. Men vi kender vel også fans af Arsenal, Chelsea og Liverpool, som vil gøre det samme, skulle Manchester United tabe til dem. Men her er det rivalopgøret, som gør opgørene specielle. Mod de danske klubber er det noget andet.

Vinder Manchester United kampen i morgen, vil det bare være endnu en kamp i klubbens lange Champions League-historie. Vinder FCK derimod, bliver det en historisk aften for dem. Det vil være en pinlig gengivelse af historien om David mod Goliat, som vi danske United-fans vil blive mindet om det næste mange år. Derfor kan kampene med dansk modstand noget ekstra.

Der er selvfølgelig også den årsag, at vi har et ekstra kendskab til de danske byer, hvorfra de danske klubber stammer. Det giver bare en særlig følelse af tilknytning til kampen, som danske United-fans sjældent oplever.

United er pisket til sejr

Manchester United har haft en sløj start på sæsonen, og det spillemæssige udtryk er lige så overbevisende, som den 8. plads klubben ligger placeret på i Premier League indikerer. Især i Champions League-kampene har resultaterne været sløje, og derfor har klubben endnu til gode at få sit første point i gruppenspillet. Manchester United er derfor pisket til sejr, når der fløjtes op til kampen mod FCK.

FCK kan derimod godt være sine præstationer bekendt i Champions League, på trods af at klubben kun har hentet et enkelt point i den tyrkiske heksekedel, Türk Telekom Stadyumu, hvor Galatasaray har hjemme. Københavnerne kom ellers foran mod både Bayern München og Galatasaray i deres tidligere Champions League-kampe denne sæson.

Når mindre fodboldklubber i europæisk sammenhæng får lov til at spille Champions League-fodbold på Old Trafford, er denne særlige mulighed ikke noget, de tager for givet. Derfor kan det ikke tillades at undervurdere københavnerne og starte kampen på hælene, som Manchester United har fået for vane denne sæson. FCK kommer nemlig til at kæmpe fra start til slut, og de vil efterlade alt på Old Traffords græstæppe.

Dato, tid og sted
Kampen spilles i aften kl. 21:00 på Old Trafford.

Dommer
Manden med fløjten bliver italienske Marco Guida.

Skader og karantæner
Manchester United:

 • Kobbie Mainoo (tvivlsom)
 • Sergio Reguilon (tvivlsom)
 • Lisandro Martinez (skadet)
 • Tyrell Malacia (skadet)
 • Luke Shaw (skadet)
 • Amad Diallo (skadet)
 • Aaron Wan-Bisaka (skadet)
 • Casemiro (karantæne)
 • Jadon Sancho (suspenderet)

FCK:

 • Birger Meling (skadet)
 • Andreas Cornelius (skadet)
 • William Clem (skadet)

Hold øje med

FCK’s offensive kvalitet. Spillere som Achouri, Roony, Goncalves og Larsson er alle spillere med et topniveau, der kan volde problemer for Manchester Uniteds forsvar, som ikke har set prangende ud længe.

Manchester United mødte sidst FCK i en Europa League-kamp i Köln uden tilskuere på grund af coronapandemien. Her var Rasmus Falk ikke til at styre, og det undrer ikke nogen, hvis Fred og Brandon Williams stadig er rundtosset den dag i dag efter at være blevet sendt ud efter pølser af Falk. Derfor bør man også holde et ekstra øje på Falken fra Middelfart.

Rasmus Højlund skal stå over for sin ungdomsklub og muligvis også en af sine brødre. Højlund har flere gange givet udtryk for sin kærlighed for FCK, der vejede danskeren for let tilbage i 2022. Derfor bliver det spændende at se, om Højlund er ekstra opsat til netop denne kamp.

Mulige startopstillinger

Onana

Dalot – Varane – Maguire – Lindelöf

Amrabat – McTomminay

Antony – Fernandes – Rashford

Højlund

______________________________________________

Roony – Claesson – Elyounoussi

Goncalves – Falk – Lerager

Meling – Diks – Vavro – Jelert

Grabara

 

Skribentens bud på kampens resultat

På trods af Manchester Uniteds dårlige spillemæssige form og det faktum, at FCK’s spillere vil give alt, hvad de har på drømmenes teater for at få point med hjem, bør Manchester United simpelthen være for stor en mundfuld for københavnerne. Men jeg tror ikke på en nedsabling af dem. Derfor byder jeg på en 2-1 sejr.

Indbyrdes opgør

Manchester United har tidligere stået over for FCK tre gange. To gange i Champions League og én gang i Europa League. Manchester United har vundet to ud af de tre opgør, mens FCK hev sejren hjem, da Manchester United var på besøg i Parken tilbage i 2006.

Læs også om Manchester Uniteds kampe mod danske hold eller bare om kampene mod FCK og dyk ned i de historiske opgør.

Hvor kan man se kampen?

Kampen kan ses på 3+ kl. 21:00, men optakten starter allerede kl. 19:00.

1 kommentar
 1. Ville være fedt med en sejr på min 4, men lige nu handler det bare om, at få nogle sejre og mere tro på tingene. Jeg elsker at være optimist, så jeg siger 5-0 😱

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Manchester Uniteds tidligere opgør mod FC København

Næste artikel

I aften møder Alexanders to hjerteklubber hinanden: 'For mig er det større end at have fødselsdag'

ANNONCE