Jaap Stam kritiserer Martinez-debat: Herovre tror alle, at man skal være høj og stor som centerback

Jaap Stam havde set debatten om Lisandro Martinez højde, da han skiftede til Manchester United. Han forklarer dog de engelske kritikere, at de bliver nødt til at se det store billede.

Lisandro Martinez er med sine 175cm den laveste centerback i Premier League. Alligevel har den argentinske midterforsvare, trods store debatter om hans højde, vist sig at være en af de vigtigste spillere i Manchester Uniteds sæsonstart. United-legende Jaap Stam havde dog set debatten komme, da englænderne traditionelt ser en centerback som høj og stor.

– Det var let at se den komme, da han skrev under med Manchester United. Jeg havde allerede sagt, at der ville blive talt meget om hans højde.

– Herovre [i England] tror alle, at man skal være høj og stor som centerback, ellers klarer man den ikke.

Jaap Stam forklarer, at kritikerne bliver nødt til at se det større billede, da Ten Hags type fodbold passer perfekt til Martinez.

– Man bliver nødt til at se det større perspektiv, om hvordan træneren gerne vil spille, for det er det vigtigste. Han vil spille dominerende fodbold, hvilket betyder, at man skal have midterforsvarer, der er boldsikre.

Jaap Stam er dog også afklaret med, at hans højde i visse situationer kan blive et problem, men forklarer at selv de bedste midterforsvarer laver fejl på forskellige områder.

– Selvfølgelig vil han nogle gange bliver overrasket, men det sker også for de bedste spillere. De laver også fejl. Martinez viser kvalitet på bolden, han viser kvalitet, når han forsvarer og kommunikationen omkring ham er god.

Forrige artikel

Landsholds-profiler hylder Eriksen: Han er en top spiller og person

Næste artikel

Skadesoverblik: Maguire ude - Rashford klar

ANNONCE