Karakterbogen: Effektiv start sikrer tre vigtige point

United ender for fjerde gang i træk med at hive sejren hjem efter en hårdt spillet udebanekamp i Premier League. Her er skribentens karaktererbog.

På OldTrafford.dk giver vi spillerkarakterer efter følgende princip:
1 – Den rædderlige indsats, der er decideret ydmygende
2 – Den dårlige indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den ringe indsats, der bød på flere negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999

Onana – 6

Han tager det, der skal tages. Ved 1-2-målet kan han ikke gøre det store – det var en ren tilfældighed at bolden dumpede ned til Morris. Han gør det godt med fødderne og leverede mere eller mindre en fejlfri indsats.

Dalot – 5

Spiller egentlig en ganske godkendt kamp. Han var mange gange på overarbejde og udfordret af Doughtys offensive runs i Uniteds højreside.

Varane – 7

Han er den spiller i bagkæden, der kom bedst ud af det. Han havde nogle vigtige indgreb, som lukkede ned for flere lovende Luton-angreb.

Maguire (ud 45′) – 3

En kamp til glemmebogen for Maguire, der ellers er inde i en rigtig god periode. Han blev fanget på det forkerte ben i flere situationer, hvorfor han flere gange blev nødt til at trække i håndbremsen. I det 42-minut rev han et klokkeklart gult kort til sig, og tidligere i første halvleg var han ved at forære et mål væk, idet han på egen banehalvdel igangsatte et frispark lidt for hurtigt og upræcist.

Shaw (ud 47’) – 5

Han gjorde det udmærket i sine offensive situationer. Ham og Rashford har en helt særlig connection, når de spiller sammen i venstresiden. Han havde også i få situationer problemer med Ogbenes hurtighed. Hans kamp blev dog ødelagt tidligt, da han måtte udgå med skade kort tid inden pausen.

Casemiro (ud 45′) – 2

Dårligste United-mand i dag. Han starter godt ud og er faktisk, med en kontant clearing, involveret i Uniteds 1-0 mål af Højlund. Men som første halvleg skred frem mistede han følingen med kampen og lavede flere dumme boldtab og frispark. Han var desuden også ufattelig heldig ikke at blive udvist i slutningen af første halvleg. Han blev fortjent skiftet ud i pausen.

Mainoo – 7

Lige så aggressiv og kortluntet Casemiro er, lige så kølig og rolig er unge Kobbie Mainoo. Endnu en gang en af United bedste spillere.

Bruno Fernandes – 5

Han skabte flere gode situationer for sig selv og sine medspillere, men manglede at gøre tingene færdige foran mål.

Rashford – 6

Han knokler mere end tidligere – altså defensivt. Det er dejligt at se. Desværre ser vi igen i dag, hvor ineffektiv han er foran mål. Han har nogle fantastiske aktioner, men kan aldrig rigtig færdiggøre sine gode dribleture.

Garnacho – 4

Lider desværre lidt af det samme som Rashford. Alt for ofte løber aktionerne ud i sandet. Hvis bare han var lidt mere kølig og beslutsom i sine aktioner tæt på mål, ville han lave langt flere assists og mål. Det så vi også i dag, da han  fik en friløber, men i stedet for at afslutte ville afdrible målmanden.

Højlund (Ud 86′) – 9 (MOTM)

To mål i løbet af kampens første 7 minutter. Det er intet mindre end godkendt. Derudover knokler han atter en gang røven ud af bukserne for holdet. Derfor er han vores MOTM i dag.

Lindelöf (ind 47’) – 6

Ligesom i sidste uge præsterer han solidt defensivt. Han leverer det, der forventes af ham. Også selvom han er placeret på venstrebacken.

Johnny Evans (ind 45’) – 7

Han formår fuldstændig at neutralisere Carlton Morris, hvilket hans kollega Maguire slet ikke kunne finde ud af i løbet af første halvleg.

McTominay (ind 45’) – 6

En noget mere troværdig midtbanespiller end Casemiro for tiden. Han præsterer godt begge veje og ligner måske en spiller, der fremover bør spille i stedet for Casemiro?

Amrabat (ind 86’) – UB

Ten Hag – 6

Træffer den rigtige beslutning, da han udskifter Casemiro og Maguire i pausen. Generelt savner man som seer noget mere kontrol og kontinuitet fra holdet. Kampen buldrer frem og tilbage, og United for aldrig lukket ned for kampen. Det kan man godt kritisere ten Hag for. Det er efterhånden noget, vi ser gang på gang. Derudover vælger han endnu en gang ikke at bruge Christian Eriksen. For mig at se ville han være en god indskiftning i en kamp som denne. Han hælder ofte til at bruge de samme spillere for tiden.

1 kommentar
 1. Endelig sidder karakter bogen helt i skabet….nøgtern analyse og det rette niveau på karaktererne…tak for det.

  Selvfølgelig skal vores danske bomber have MOTM, ikke kun for scoringerne, men også for den energiske arbejdsindsats, hvor især nærkampsstyrken og afspillet var i topklasse, hvilket hans møgbeskidte hvide kampdragt bar tydeligt præg af, stor kontrast til Rashford næsten pletfri spilledragt…

  Garnacho gør mange ting rigtigt, men modsat Højlund mangler han tydeligt overblik i hans aktioner idag, hvilke unge spillere sagtens kan tilgives for, igen modsat Rashfor der burde have den erfaring som Garnacho mangler.

  Om EtH skal have ros for sine udskiftninger er mere tvivlsomt, alle og enhver kunne vel se at både Maguire og især Casemiro havde problemer og med tanke på deres gule kort hvor Casemiro ret beset burde have haft nr 2 og dermed rødt kort (selvom det første gule var tyndt) ikke kunne fortsætte i 2. Halvleg.

  At så Shaw, også med gult på kontoen, desværre måtte udgå, sandsynligvis skadet igen er også en tvungen direkte udskiftning, med Lindeløf som gjorde det fint.

  Så udskiftningerne er måske kampafgørende fordi dem der blev pillet ud enten var pivdårligt spillende og var i fare for rødt kort, syntes dog at Evans var stærk, han tog alt med hovedet i feltet og var pludselig helt med fremme på et kontraangreb…

  Men 6 til EtH er fint i min optik.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Resumé: En uskøn sejr i Luton

Næste artikel

Highlights: Historiske Højlund sikrer United tre point

ANNONCE