Resumé: En uskøn sejr i Luton

United tilkæmper sig tre point i en tætspillet affære, som United vandt med 2-1.

Den sene eftermiddagskamp i Premier League blev en meget mere jævnbyrdig kamp end forventet. Ligesom sidste uge kom United godt ud af starthullerne – faktisk så godt, at der blot skulle gå 40 sekunder før bolden lå nede Luton-målet.

Allerede efter det syvende minut kom United på 2-0 på en lettere tilfældig scoring af Højlund, der med endnu to mål til sin målkonto må siges at være brandvarm for tiden. På en opsamlingsbold efter et hjørnespark sparkede Garnacho på kassen, hvorefter bolden tager en afretning, idet bolden rammer Højlund i brystregionen og et splitsekund efter ender bolden i kassen for anden gang i kampen.

De første 14 minutter stod på total United-dominans, og udebaneholdet havde endda flere gode muligheder for at øge føringen. Lige indtil Luton Towns angriber Carlton Morris dukkede op ud af ingenting og reducerede til 1-2 for hjemmeholdet. Målet beviser, hvor lidt der skal til for at score mod Manchester United.

Fra dét spilleminut mistede United grebet om kampen. I flere situationer fangede Luton United-spillerne på hælene, hvilket resulterede i flere gode gode målchancer til hjemmeholdet og en hel del gule kort til United. Med tre gule kort i første halvleg og en overvægt af boldbesiddelsen til hjemmeholdet lignede United et hold, der kunne trænge til en sund pausesnak i omklædningsrummet. Flere af United-spillerne, herunder Shaw, Casemiro og Maguire virkede overtændte og havde en manglende timing i deres indgreb. Førstnævnte blev oven i det også udskiftet kort inden pausen med, hvad der lignede endnu en skade – eller et tilbagefald fra sidste weekend, hvor han også måtte udgå.

Ved indgangen til anden halvleg på Kenilworth Road foretog United to indskiftninger. Ud gik Maguire og Casemiro, hvor særligt sidstnævnte lænede sig gevaldigt opad sit andet gule kort. Ind kom rutinerede Johnny Evans og Scott McTominay. I anden halvleg kom der bedre styr på tingene, men ind ville bolden ikke. Særligt Rashford, men også Garnacho og Bruno Fernandes var tæt på at gøre det til 3-1 og mere eller mindre lukke opgøret. Vores argentinske højrekant spildte flere gode muligheder ved enten ikke at aflevere bolden eller ikke være kynisk nok foran målet.

United var under pres indtil dommerens slutfløjt. I 93. minut var Luton ekstremt tæt på at reducere til 2-2, da Barkley kom forrest på et godt slået hjørnespark til forreste stolpe, men overlæggeren tog fra, og United kunne ånde lettede op.

Se her begge Højlunds afgørende scoringer her:

1 kommentar
 1. Først og fremmest hatten af for Luton Town, magen til kampgejst og viljestyrke skal man have respekt for, havde egentlig ikke været ufortjent hvis hjemmeholdet var blevet belønnet med et point her til aften.

  At United kunne og burde have lukket kampen på en eller flere af de kæmpe chancer er vel evident, men det har været den samme historie igen og igen

  Når det er sagt så har vi også heldet med os for tiden når det brænder på for alvor i vores egen ende, det havde vi jo ikke meget af før nytår, men det bliver ikke ved kan jeg godt love.

  Jeg savner også stadig et bedre udtryk på banen, United skal ikke være et omstillingsbord og igen idag bliver vi altså domineret i perioder, og idag af et , med al respekt for Luton og deres kvaliteter, et oprykkerhold….godt nok det bedste af oprykker holdene, og Luton har bestemt drillet mange hold hjemme indtil videre og så vidt jeg husker kun tabt med et enkelt mål på nær en enkelt kamp på hjemmebanen.

  At United på papiret har verdens dyrest mandskab er ikke at se til på nogen måde, ved godt at Premier League er meget stærk fra top til bund men alligevel er det bekymrende at vi selv i stærkeste opstilling ikke kan sætte Luton på plads.

  Ellers en god intens og spændende kamp hvor alle tre mål er lidt tilfældige og en smule heldige, Højlunds første kasse er flot udført men på baggrund af en elendig forsvarsaktion, Højlunds anden kasse er også flot udført med en hurtig reaktion men heldigt på et afrettet skud fra Garnacho og Morrisons kasse er en flot og hurtigt reaktion på en helt tilfældigt afretning, men ens for alle tre mål er at de skal sparkes/stødes ind….

  Nu er afstanden til hhv 5 og 4 pladsen 3 og 5 point men med en katastrofal målscore, som endelig er gået i plus, med 13 kampe tilbage er der stadig lang vej til Champions League pladserne, og med det spil vi til stadighed viser er jeg langt fra optimist.

  EtH bør stadig være til debat når sæsonen er slut og status skal gøres op, mener ikke at vi har fundet spillestillen som skal bringe klubben tilbage hvor vi hører til, desværre.

  Ps: Og nu ser der ud til at en af mine favoritter til manager jobbet på Old Trafford, De Zerbi, er på vej til Barcelona.

  Øv.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Startopstillingen: Uændret fra Villa-kampen

Næste artikel

Karakterbogen: Effektiv start sikrer tre vigtige point

ANNONCE