Karakterbogen: Stille, men godkendt dag på kontoret

Lillejuleaften bød på flere fine præstationer fra de rødklædte, da de slog Everton 2-0 i Carabao Cuppen. Edison Cavani og Eric Bailly scorer højeste karakterer.

På OldTrafford.dk giver vi spillerkarakterer efter følgende princip:

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

1 – Den rædderlige indsats, der ikke bød på noget nævneværdigt
2 – Den dårlige indsats, der næsten ikke kunne have gået værre
3 – Den ringe indsats, der bød på flere negative aktioner
4 – Den middelmådige indsats – dog mere negativ end positiv
5 – Den middelmådige indsats
6 – Den middelmådige indsats – dog mere positiv end negativ
7 – Den flotte indsats, der er mere end godkendt
8 – Den stærke indsats med flere rigtig gode aktioner
9 – Den sublime indsats, der er tæt på at være perfekt. Som da Cristiano Ronaldo i sin debut i 2003 drev gæk med Bolton-forsvaret uden dog helt at have slutproduktet med.
10 – Den sensationelle og ikoniske indsats, der ikke kan sættes en finger på. Tænk Roy Keane mod Juventus i Torino i foråret 1999.

Vi har som noget nyt besluttet også at give Manchester United-træneren karakter. Det vil dog i højere grad være en karakter, som er baseret på en subjektiv vurdering snarere end en objektiv. Nogle af vores skribenter føler, det er en karakter, de vil give, mens andre ikke gør.

Dean Henderson – 7
Det er svært at sætte en finger på den unge keepers præstation. Laver ingen fejl. Skiller sig fint af med bolden. Holder fast i kuglen på en Everton-dødbold i kampens slutfase. Bliver kun for alvor testet en gang – på et frisparksforsøg i første halvleg – hvor han heldigvis er vågen. 

Axel Tuanzebe – 5
Jeg ser et stort lys i den unge mancunian, og jeg er glad, hver gang jeg ser ham i start-11’eren. Men han har på intet tidspunkt i denne sæson ramt det niveau, som han viste mod PSG tilbage i oktober. Bliver tørret på røv og albuer i slutminutterne og må trække et gult kort og et frispark. 

Eric Bailly – 8 (Kampens spiller) 
Dejligt at se den midterforsvarer – der rent potentialemæssigt er vores bedste – tilbage i aktion. Stærk, hurtig, kompromisløs. Havde Richarlison i baglommen. Hvor længe mon det varer denne gang, før ivorianeren er skadet igen?

Harry Maguire – 6
Kan som kaptajn og forsvarsgeneral være tilfreds med et rent bur og sølle Everton-skud på mål. En uge før året er omme er det allerede vidst, at han er den fodboldspiller i Europa, der har spillet flest minutter i 2020. Det er imponerende – men Bailly overstrålede ham i dag.

Alex Telles – 6 (skiftet ud efter 84′)
Glæden over at han ikke er Luke Shaw, og at han kan holde koncentrationsniveauet hele kampen, forplumres lidt af de ligegyldige ballonbolde, han tit smækker frem ad banen. Virkede træt, da han blev taget fra banen seks minutter før tid. 

Paul Pogba – 5 
Jeg kan godt lide den dybereliggende rolle, han er ved at få på Uniteds hold. Løber meget. Får græs på knæene. Men smider også stadigvæk få mange bolde og havde en enkelt situation, hvor han simpelthen stoppede helt op, fordi bolden til ham lå lidt upræcist – hvilket startede en Everton-kontra.

Nemanja Matic – 7 
Han klæder United på den der måde, som man ikke rigtig lægger mærke til. Især i en kamp som denne. Fortjener stor ære for, at Everton ikke kommer frem til mere – hvilket undskylder et par elendige pasninger. 

Donny van de Beek – 4 (skiftet ud efter 67′)
Griber ikke chancen. Er godt med i spillet i de første 20 minutter, hvor United dominerer kampen, men falder langsomt ud af opgøret og bliver til sidst for usynlig og ordinær. 

Bruno Fernandes – 6 
Får aldrig lov til at blive sparet, og det er der en grund til. Han er vores motor, kreatør og moralske anfører. Alt går igennem ham og meget af det lykkes – og sigende for attituden jubler han hårdest, da Cavani scorer til 1-0.

Mason Greenwood – 5 (skiftet ud efter 67′)
Må være ærgererlig over at hans ellers fine hovedstødsforsøg i første halvleg rammer ydersiden af stolpen. Ligner en mand som har brug for et mål – og selvtillid. 

Edison Cavani – 8
Det ligende sådan en kamp, hvor han skulle gå slukøret fra banen. Instinktet er intakt, og han skal have ros for at han kommer frem til så mange chancer. Skarpheden manglede – indtil tre minutter før tid, hvor han viste verdensklassen. 

INDSKIFTEDE SPILLERE 

Anthony Martial – 6 (skiftet ind efter 67′)
Lignede ikke en der gad. Sparkede huller i luften, som jeg har set seriespillere på Bispebjergs baner i Københavns 7-mands gøre det. Men reddede indsatsen med et sent mål og kan fejre jul med en god fornemmelse i mavsen.

Marcus Rashford – 5 (skiftet ind efter 67′)
God energi, men formår ikke for alvor at sætte sit præg på kampen.

Luke Shaw – uden for bedømmelse (skiftet ind efter 84′)

MANAGER

Ole Gunnar Solskjær – 7 
Ryster posen en anelse – som mange af os havde efterspurgt – og må være ovenud tilfreds med udbyttet. United er videre i Carabao Cuppen, Eric Bailly er tilbage i topform, Edison Cavani viser igen, at han er Premier Leagues måske bedste reserveangriber, og flere af stamspillerne fik en pause. Everton blev holdt fra fadet, og vi fortsætter stimen. Glædelig jul, Ole. 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Cavani sparker United i EFL Cup-semifinalen

Næste artikel

City venter i Carabao Cup semifinalen

ANNONCE