Kluivert vil ud af faderens skygge

Justin Kluivert vil gøre alt hvad han kan, for at komme ud af faderens skygge, og drømmer om at løfte pokalen onsdag aften i Stockholm.

For 22 år siden spillede Blind og Kluivert sammen i finalen i Champions League for Ajax. Danny Blind og Patrick Kluivert vel at mærke. På onsdag står der atter en Kluivert og en Blind i finalen, når sønnerne Daley og Justin mødes i Stockholm i finalen i Europa League.

18-årige Kluivert har fået sit store gennembrud hos hollænderne i denne sæson, mens den noget mere erfarne Blind på 27 år forventes at starte i forsvaret for Jose Mourinhos tropper.

De kender begge presset som det berømte efternavn har lagt på deres skuldre, og Justin Kluivert håber han med gode præstationer kan komme væk fra sammenligningen med sin berømte far.

– At være søn af Patrick Kluivert har medført en masse forventninger og masser af opmærksomhed. Der er fordele og ulemper ved det hele, men jeg føler mig ikke nervøs. Sidst jeg havde nerver på, var i forbindelse med min køreprøve, jeg er aldrig nervøs når det gælder fodbold. Jeg er stolt af at bære navnet på ryggen, og håber at kunne få en endnu mere succesfuld karriere end ham, siger den talentfulde kantspiller.

Justin Kluivert er offensivt indstillet, præcis som farmand Patrick var det i sin aktive karriere. Men der er dog visse forskelle mener Justin selv, blandt andet er han ikke så selvisk som sin far.

– Nogle gange siger han, at jeg må være mere egoistisk. Men jeg er en holdspiller. Jeg er mindre fysisk, hurtigere og mere bevægelig end min far, og ser også på muligheden for at skabe chancer i stedet for blot at gå efter at score mål, lyder det fra Justin Kluivert.

Tilbage i 1995 scorede Patrick Kluivert for Ajax, og nu går sønnike altså efter at kopiere denne bedrift i den første europæiske finale for den hollandske storklub i 22 år. Dengang assisterede Blind for Kluivert, denne gang skal Blind gerne stoppe Kluivert fra at score.

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Forrige artikel

Zlatan rejser med til Stockholm

Næste artikel

De kan få debut mod Crystal Palace

ANNONCE