Latterlig dom blev afgørende

Manchester United kom rigtig godt fra start, og specielt Javier Hernandez havde spillelyst fra første fløjt. Efter et par halve forsøg til mexicaneren,…

Manchester United kom rigtig godt fra start, og specielt Javier Hernandez havde spillelyst fra første fløjt. Efter et par halve forsøg til mexicaneren, fik gæsterne også rørt på sig. Demba Ba heldlugtede mod kassen, men David de Gea klarede.

Efter en hektisk start med chancer i begge ender faldt holdene længere tilbage, og satsede på mere etableret angrebsspil.

30 minutter inde i kampen fandt Nani Chicharito perfekt i dybden, men angriberen kunne heller ikke denne gang få den ind. Lige efter lavede Tim Krul en fantomredning på en snedig afslutning fra Ryan Giggs.

Chicharito stod for mange af hjemmeholdets chancer i første halvleg, men den sædvanlige knivskarpe angriber manglede dræberinstinktet. Derfor måtte holdene gå til pause med 0-0.

Javier Hernandez kunne ikke sparke den ind selv, så han måtte få noget hjælp fra Newcastle-forsvaret et par minutter inde i anden halvleg. Ryan Taylor forsøgte at cleare en afslutning fra Wayne Rooney, men sparkede den i stedet op på Chicharito, der dermed gjorde det til 1-0.

Sekunder efter kombinerede Chicharito og Fabio da Silva sig igennem, og sidstnævnte fik en åben mulighed, men sparkede over. Det brændte virkeligt på nede i gæsternes ende, da også Rooney burde have gjort det til 2-0 på et frit hovedstød, men også han viste uskarphed i boksen.

Efter 55 minutters spil blev det Ashley Youngs tur til at misbruge en stor chance, og herefter sad man med følelsen af, at alle de misbrugte chancer ville koste i den anden ende.

Newcastles Coloccini var lige ved at gøre de bange anelser til realitet, men David de Gea reddede flot på afslutningen.

En rimelig ufarlig situation blev pludselig kørt op til et straffespark til udeholdet, da linjedommeren mente Rio Ferdinand standsede Hatem Ben Arfa på ulovlig vis. Gengivelsen viste dog tydeligt, at dommen var fuldstændig hen i vejret. Demba Ba udlignede til 1-1 fra pletten.

Manchester United tog igen teten, og ti minutter efter skal Ashley Young bringe sit hold i front, men kantspilleren kløjsede i det få meter fra mål efter et udmærket forarbejde af Nani.

Tim Krul havde en lang eftermiddag. Nemanja Vidic havde scoret på hollænderen med et lille kvarter igen, hvis ikke han havde placeret sig nøjagtigt hvor han gjorde. En heldig redning holdte Newcastle inde  i kampen kun få minutter før Jonas fik sit andet gule kort, og måtte gå ud.

Ashley Young var indbegrebet af uskarphed i hele kampen, og med fem minutter igen skal han score endnu engang, men englænderen sparkede den på stolpen i stedet. Lige efter måtte Danny Simpson cleare på målstregen efter et hovedstød af Chicharito.

Frederico Macheda kom ind med få minutter igen, og der gik ikke længe før også han kunne vise prøvelser på sin uskarphed. Angriberen kom flot til vejrs, men dirigerede sit hovedstød forbi målet.

I 94. minut scorede Javier Hernandez, men til al held for Newcastle havde linjedommeren i deres ende øjne i hovedet, og dømte offside.

Selvfølgelig skal linjedommeren have en del af skylden for det fuldstændig absurde slutresultat 1-1, men Manchester United kunne selv afgøre kampen 100 gange, og har i den grad grund til at ærgre sig oven på dette pointtab.