Legenderne raser mod Hollywood

Flere af de overlevende fra flystyrtet i 1958 raser imod den kommende Hollywood-film som Barry Navidi vil producere. Således har film-crewet ikke engang…

Flere af de overlevende fra flystyrtet i 1958 raser imod den kommende Hollywood-film som Barry Navidi vil producere.

Således har film-crewet ikke engang forhørt sig om katastrofen hos de personer, som var med i styrtet, som skete den 6. februar 1958.
Derfor frygter bl.a. Harry Gregg, at filmen slet ikke vil skildre den rigtige historie.

“De eneste personer, som ved hvad der skete i flyet i sekunderne inden styrtet, er de som overlevede.
For at få et præcist billede af hvad der skete, så må producerne kontakte de overlevende såsom mig, Sir Bobby Charlton, Bill Foulkes, Albert Scanlon og Kenny Morgans.
Og efter hvad jeg ved, så er ingen af os blevet kontaktet,” siger den legendariske målmand, Harry Gregg, til Manchester Evening News.

Hvordan kan man vise det rigtige billede, af hvad der skete i München den dag uden at tale med de personer, som overlevede? Svaret er simpelt, det kan man ikke.
Alene af den grund, så ønsker jeg ikke at denne film skal laves,” udtaler Gregg.

Beslutningen om at filmatisere den tragiske hændelse blev taget sidste år. Beslutningen mødte stor modstand hos mange United-fans, som ikke bryder sig om, at man nu vil prøve at tjene penge på tragedien, som fortsat i dag sætter sit præg på Manchester United.

“Jeg er sikker på, at alle os som var så heldige at overleve styrtet, har ret til at vide, hvordan vi bliver skildret i filmen.
Og hvad der er mere vigtigt, er hvad filmen har at sige for vores holdkammerater, som døde den dag.
De efterlod koner og børn, som fortsat er i live, og folkene i Hollywood bliver nødt til at tage deres følelser med i overvejelserne, før man laver en film som denne.
Jeg vil gerne se filmen inden den får premiere for at være sikker på, at den ikke skader minderne om De som døde den dag. Men om det vil være muligt at få rettet eventuelle fejl på det tidspunkt, skal jeg ikke kunne sige,” lyder det fra Gregg.

“Den burde droppes”

“Det fornuftigste ville være, hvis filmens producere havde kontaktet de overlevende inden de startede projektet for at vide sig sikker på, at informationerne var korrekte, men det har de ikke gjort.
I over 30 år har der været flere forsøg på at lave en film om München-katastrofen, men de er alle endt i skraldespanden.
Jeg håber dette forsøg møder samme skæbne, fordi, uden at tale med de overlevende, så kan det umuligt blive korrekt,” lyder det fastholdent fra Gregg.

Bill Foulkes overlevede også styrtet og vandt 10 år senere Europa Cuppen med Sir Matt Busby. Han ser ikke noget galt i at lave en film om styrtet, men vil bare gerne have at historien bliver behandlet præcist.

“Jeg har ikke noget imod, at der bliver lavet en film om München, hvis den blev lavet med en vis følsomhed og gav et sandt og præcist billede af, hvad der skete den dag,” siger Foulkes og fortsætter:

“Folk i en vis alder, og de som levede dengang, vil huske hvad der skete indtil den skæbnesvrangre dag. Men vi glemmer hvor lang tid siden det er.
Så – måske for den yngre generations – er München blot et sted. Et ord som de har hørt bliver associeret med noget dårligt.”

“Hvis en film blev lavet på den rigtige måde og var respektfuld overfor de omkommende, så kunne det blive en hyldest til The Busby Babes, som kunne ses i mange år frem. Og de spillere som omkom den dag, fortjener at blive mindet,” lyder det lidt mildere fra Bill Foulkes.

Han er dog heller ikke blevet kontaktet og frygter ligesom Harry Gregg, at mindet kan blive ødelagt.

“Det plager mig, at ingen af de overlevende er blevet kontaktet af film-magerne.
Uden den førstehåndsviden, så kan jeg ikke tro at det vil være muligt at lave en film som denne med nogen grad af nøjagtighed.”

Previous Article

Fergie nedtoner Keane-kommentar

Next Article

Mourinho: Jeg har ikke brug for Rio

ANNONCE