Man United vendte 0-1 til 2-1 uden Ferguson på bænken

Der var lagt op til stor angrebsfodbold på St. James Park, hvor 52.165 tilskuere var taget til hjemmeholdets første storkamp i denne sæson, som var imod Manchester United.

Newcastle måtte se bort fra Woodgate og Bellamy, mens United havde Butt ude med en skade, og istedet startede Eric Djemba-Djemba inde for de røde djævle.

Dommeren var Uriah Rennie, som Newcastle i forvejen havde et dårligt forhold til, og det skulle senere vise sig at gæsterne ville få det samme.

I kampens start blev der hurtigt luftet angrebiver fra begge hold, men det blev ikke til nogen reele forsøg i kampens første minutter.

Kampens helt store tale emne vil nok blive Sir Alex Fergusons udvisning fra bænken, efter hans frustrationer over dommeren, der snød Manchester United for et frispark lige udenfor feltet, da O”Brien fældede Ryan Giggs i en direkte nødbremsning.
Det blev for meget for skotten som ved et efterfølgende indkast til hjemmeholdet sparkede bolden væk, og han blev herefter sendt op på tribunen.

Problemerne for Manchester United blev værre kort efter, da Alan Shearer headede bolden ind til 1-0 føring til hjemmeholdet på et frispark.
Alan Shearer rev, i en hård kamp med Silvestre, franskmanden ned og kunne derefter umarkeret heade bolden ind.
Om Silvestre skulle have haft frispark i den situation kan diskuteres, men det ændrede ikke meget ved at de røde djævle nu var bagud.

Herefter faldt tempoet så småt ud af halvlegen, og på trods af ihærdige forsøg fra gæsternes side i slutminutterne efter en udligning så endte halvlegen 1-0 til Newcastle.
Manchester holdet havde flere problemet med at nå om bag Newcastles forsvar, som var støttet godt op af en velspillende Kieron Dyer på midtbanen, som gennem hele kampen var hjemmeholdets bedste mand.

I pausen blev der ikke foretaget udskiftninger, hvilket ikke hindrede United i at fortsætte deres pres på udligningen og den kom så endelig 5 minutter inde i 2. halvleg ved Ruud Van Nistelrooy, der på en assist fra Roy Keane kunne score sit 10. mål i 10 kampe og dermed tangere John Aldridges rekord.

Hollænderen havde forinden mistbrugt en kæmpechance i en 1-on-1 duel med Newcastles målmand Shay Given.

Så var det ligesom om Newcastle havde mistet pusten og United kunne ígennem anden halvleg styre kampen med kun få forsøg fra hjemmeholdets side.

Blot 8 minutter efter udligningen fik Paul Scholes scoret sejrmålet, da han på et indlæg fra selvsamme Roy Keane, som også havde lagt op til Nistelrooys mål.

De engelske mestre pressede på for at få slået sejren fast, men på trods af en svag halvleg fra Newcastles side, så fik de røde djævle ikke scoret endnu en gang.

I slutminutterne kom Christiano Ronaldo ind, men nåede ikke at vist store talent frem til fulde denne gang.
Heller ikke Kleberson fik vist sit talent frem, eftersom han forblev på bænken under hele kampen.

Kampen endte derfor 2-1 til Manchester United, som dermed sikrede sig den 17. sejr i 20 kampe i Premier League og dermed også ubesejret i hele år 2003.

Newcastle United 1-2 Manchester United
1-0 Alan Shearer 26″
1-1 Ruud Van Nistelrooy 50″
1-2 Paul Scholes 58″

Forrige artikel

United vs Newcastle statistik

Næste artikel

Keano: Vi skulle have vundet med mere

ANNONCE