Manchester raser over FA

Selvom Manchester råder over to stadions af bedste kaliber, så har det engelske fodboldforbund kun ansøgt om at få EM 2020 til London.

Da UEFA tidligere på ugen præsenterede de 32 kandidater, som har budt på at blive en af de 13 byer hvor EM 2020 skal afholdes, fremstod London som det engelske buds eneste kandidat.

Således ansøger FA kun om at Wembley i London får glæde af et par af de efertragtede EM-kampe, som blandt andet DBU og Sport Event Denmark også forsøger at få til Parken.

– Hvorfor overrasker det mig ikke? Det gør mig meget rasende. Fodbold er en af det her lands vigtigste industier, men sporten bliver ledet af mænd i blazers, som ikke er klar over hvor støtten til fodbold er størst. Det er den i Nordengland og i særdeleshed Manchester, lyder det fra det britiske parlamentsmedlem Graham Stringer til MEN.

Et andet medlem af parlamentet John Leech udtaler:

– Det her viser hvor London-styret FA er når de to førende klubber her i Manchester ikke engang er blevet overvejet. Både Old Trafford og Etihad er fuldt ud geartet til at afholde disse kampe og har gjort det før, siger Leech.

Det engelske fodboldforbund afviser kritikken og forklarer valget af Wembley med at UEFA alligevel kun vil vælge én by i hvert af ansøgerlandene. Derfor har man valgt at fokusere på det nationale fodboldstadion.

FAs strategi står i skærende kontast til Spaniens kampagne, hvor de har ansøgt fra hele fire stadions i Madrid, Barcelona, Bilbao og Sevilla, mens andre lande som Italien, Portugal og Polen har budt med to ansøgerbyer.

Manchester United udtrykker overfor avisen forståelse for fodboldforbundets beslutning om kun at søge på Wembleys vegne.

Forrige artikel

Video: Se skålen der går verden rundt

Næste artikel

Startopstillingen på Etihad

ANNONCE