Manchester United mod Bayern München igennem årene

Onsdag aften brager Bayern München og Manchester United sammen i gruppe A i Champions League. I denne artikel vil OldTrafford.dk se tilbage på de historiske slag mellem de to giganter og klubbernes indbyrdes historie.

München-ulykken d. 6 februar, 1958

Selvom flyulykken i 1958 fandt sted i München, så havde Manchester United og Bayern München faktisk ikke spillet nogen kamp. United havde været en tur i Beograd, hvor de mødte Røde Stjerne Beograd i Europa Cup-kvartfinalen. Flyet var mellemlandet i München for at tanke op til resten af hjemrejsen.

Da flyet forsøgte at lette for tredje gang ramte flyets hjul et lag af slud, som forhindrede flyet i at opnå tilstrækkelig fart til at kunne lette. Flyet fortsatte ud over enden af banen, hvor det ramte et hus. Som resultat af dette omkom 21 af de 44 passagerer, heriblandt otte Manchester United-spillere.

Selvom ulykken ikke skete efter en direkte kamp mellem United og Bayern München, så bærer ulykken stadig stor betydning mellem de to klubber. Bayern München har ifølge diverse medier, på det sociale medie X, tidligere kendt som Twitter, også planer om at mindes tabene ved ulykken i 1958. Det er næsten 10 år siden, at United sidst mødte Bayern München på Allianz Arena.

Champions League-kvartfinalen i 2014

Sidst United mødte Bayern München var i 2014. En kvartfinale mange formentlig husker ved Evras fantastiske mål til 0-1. En fantastisk flugter uden for feltet, som kanonerer ind på undersiden af overliggeren og går i mål. Du kan se målet her.

Desværre for Evra, resten af holdet og alle United-fans, så endte kampen med resultatet 3-1. For Bayern scorede Mario Mandžukić, Thomas Müller og Arjen Robben. I den første kamp, som blev spillet på Old Trafford, blev resultatet 1-1, hvor Nemanja Vidic scorede for United, og Bastian Schweinsteiger, som senere blev Manchester United-spiller, scorede for Bayern München.

Champions League-kvartfinalen i 2010

I 2010 gjaldt det også en Champions League-kvartfinale, hvor modstanderen hed Bayern München. Den første kamp blev spillet på Allianz Arena, hvor Wayne Rooney åbnede scoringen efter bare et minuts spilletid. Desværre for United ville Franck Ribéry og Ivica Olić det anderledes, da de begge scorede for Bayern München i 2. halvleg. Olić scorede det afgørende mål til 2-1, i det 92. minut.

Den omvendte kamp på Old Trafford bød også på stor dramatik. Darren Gibson gjorde det til 1-0 efter 3. minutters spil, og Nani gjorde det til henholdsvis 2-0 og 3-0, før Ivica Olić igen stak en kæp i hjulet på United med en scoring til 3-1. United måtte også se sig reduceret til 10-mand, efter Rafael fik sit andet gule kort i kampen. Arjen Robben gjorde det senere i 2. halvleg til 3-2, som var nok til at Bayern München kunne opnå videre avancement til semifinalen, på grund af reglen om udebanemål, med et samlet resultat på 4-4. Reglen om udebanemål blev senere fjernet fra turneringen i 2021.

Champions League-finalen 1999

“AND SOLSKJÆR HAS WON IT!!!”

Sådan lød det fra Clive Tyldesley, da Ole Gunnar Solskjær gjorde det til 2-1 i de døende minutter af Champions League-finalen i 1999.

Champions League finalen 1999 er et ikonisk opgør – hvis ikke det mest ikoniske opgør i klubbens historie. Den yngre generation af United-fans må uundgåeligt have set optagelser af det famøse comeback og hørt den fantastiske speak fra Clive Tyldesley.

Finalen fik en mareridtsstart for United, da Mario Basler scorede et frispark i det 6. minut, og resten af kampen var også præget af Bayern-dominans. Lothar Matthäus’ reaktion var bestemt heller ikke positiv efter slutfløjtet.

– Det er meget sjældent, at et hold taber en Champions League-finale så ufortjent. Vi dominerede kampen i 89 minutter.

Og United-fans måtte vente længe før euforien kunne få frit løb. Teddy Sheringham udlignede efter 91. minutters spil, og blot to minutter senere gjorde Solskjær det til 2-1 efter et David Beckham-hjørnespark, som blev viderdirigeret af selvsamme Sheringham, som havde scoret til 1-1. Sir Alex Ferguson kunne se sit mandskab snuppe sejren lige for næsen af Bayern München, og skotten kom efter kampen med den ikoniske reaktion.

– Football, bloody hell.

Indbyrdes Statistik

I Champions League har United mødt Bayern München 11 gange. Det er samlet set blevet til fire sejre til Bayern München, fem uafgjorte og to sejre til Manchester United.

Forrige artikel

Angrebstalent skriver professionel kontrakt med Manchester United

Næste artikel

Optakt: Kriseramte United mod tysk supermagt

ANNONCE