Masonmania i Getafe

Mason Greenwood er mere eller mindre det eneste man snakker om i en sydlig forstad til Madrid ved navn Getafe.

Ganske vist var det givet, at Mason Greenwood skulle finde en anden klub at være i, efter Manchester Uniteds meldte ud, at den unge angribers fremtid ikke lå på Old Trafford. Givet var det ikke, at englænderen på transfervinduets sidste dag skulle præsenteres i den relativt lille Madrid-klub Getafe. For to år siden virkede Getafes storebror Real Madrid, som en langt mere sandsynligt – eller en hvilken som helst anden Champions League-klub for den sags skyld.

Det lader da også til, at det hele virker noget for urealistisk for Getafes fans. For Mason Greenwood har, uden at spille et minut for klubben, taget klubben med storm og ‘Masonmaia’ er blevet dét, man snakker om i Getafe.

Da nyheden om, at Greenwood ville komme til Madrid-klubben, troppede 40 fans op ved klubbens hovedkvarter, og da selve præsentationen på klubbens stadion, Colosseum, fandt sted, var det med 4.000 fans på lægterne. Noget der på ingen måde er standarden, når nye spiller kommer til Getafe.

Daily Mails Mike Keegan har besøgt Madrid-forstaden Getafe, hvis fodboldhold man kun holder med, hvis man rent faktisk kommer fra bydelen. Her noterer Keegan sig, at der ikke bliver talt om spillerens fortid uden for banen. Her handler det om fodbold.

Som en leder fortæller til Keegan:
– Enten er det rigtigt eller forkert – der er aldrig en gråzone. For så vidt angår Getafe og deres fans, er Greenwood aldrig blevet fundet skyldig, og så er det ikke noget problem – så enkelt er det.

Overfor Colosseum får Keegan bekræftet hypen omkring Greenwood. I en lille butik med tomme papkasser i det ene hjørne sælger man Getafe-trøjer. Her har man i løbet af en uge solgt flere trøjer med den tidligere United-spillers navn på end nogen anden spiller i klubbens historie.

På søndag kl. 14 møder Getafe Osasuna i den bedste række hjemme på  Colosseum, hvor der er plads til 17.000 tilskuer, og mon ikke kampen, hvor Greenwood kan få debut for hjemmeholdet, bliver udsolgt.

Forrige artikel

Erik ten Hag om voldsom kritik af Maguire: Respektløst

Næste artikel

Erik ten Hag undviger spørgsmål om Jadon Sancho

ANNONCE