Mata sætter ord på sine fire managers i United-tiden

David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho og Ole Gunnar Solskjær. Altid velreflekterede Juan Mata har fortalt lidt anekdoter om sine forskellige chefer i tiden på Old Trafford.

Louis van Gaal var skræmmende. Mellem ham og Jose Mourinho var der gensidig respekt. Og Ole Gunnar Solskjær har Mancherster United-DNA. 

Sådan lyder nogle af betragtningerne fra spanske Juan Mata, som efterhånden har været United-spiller i mere end et halvt årti. Dermed har han haft fire forskellige managers – med vidt forskellige styrker, taktikker og personligheder. 

I Manchester Uniteds podcastserie UTD Podcast har Mata haft en 68 minutter lang snak, hvor forskellene på Moyes, van Gaal, Mourinho og Solskjær blandt andet blev diskuteret. 

David Moyes var manageren, som hentede Mata til klubben, og for det er den tidligere Chelsea-spiller ham taknemmelig. Men hvad spanieren husker bedst fra sit første halve år i klubben var fansenes reaktion efter sæsonens sidste kamp

– Jeg var meget bange, for vi blev nummer 7 i ligaen; en position, som United aldrig burde slutte på. Så jeg forventede, at de ville svine os til. Men i stedet sang de for os og opmuntrede os. Det var utroligt, sagder Mata. 

Enemøde med van Gaal 

– Han var skræmmende! Han var meget skræmmende! 

Matas udlægning af Louis van Gaal minder om den, som man har hørt fra flere andre af hollænderens tidligere spillere. Den kontrolglade tidligere chef for blandt andre Ajax, FC Barcelona, Bayern München og det hollandske landshold startede sin tid i United ud med at holde individuelle møder med spillerne. 

– Jeg kom ind til et bord med ham, Ryan Giggs, en flaske vin og tre glas, sagde Juan Mata. 

– Hvem er du, spurgte Louis van Gaal. Jeg svarede, at jeg hedder Juan Mata, jeg er 26 år, jeg spiller… ‘Nej, nej, nej’, afbrød han mig. Hvem er du som person? 

Senere bad United-manageren Mata om at pege ud på banen, hvor han så sig selv spille. 

– Jeg pegede, og han svarede ‘no’. Så pegede jeg igen, og han sagde ‘no’. Han ville have mig til at spille 10’er, og jeg sagde ‘fint!’ 

Mata understreger dog også, at van Gaal var elskværdig og langt mere følelsesladet, end han ofte får kredit for. Blandt andet var det en kæphest for hollænderen, at spillerne tog sig tid til at signere autografer for alle fansene. 

Gensyn med Mourinho 

Juan Mata havde haft den portugisiske manager i Chelsea, og det var som en direkte konsekvens af det, at kantspilleren søgte nye græsgange; under Mourinho gik han fra at være årets spiller til reserve på Stamford Bridge. 

Derfor var det en kende spændt Mata med en nervøs familie, som gik United-tiden med Mourinho i møde.

Problemet mellem ham selv og Mourinho, lød det fra Mata, var rent professionelt. Han spillede på en måde, som ikke passede spanierens kvaliteter så god.

– Men respekten var gensidig. Og det er noget af det, at jeg er allermest stolt af i dag; at jeg blev og kæmpede og bevidste, at jeg kunne blive en vigtig spiller for ham også – og vi vandt både Carabao Cuppen og Europa League. 

United-fanen Ole Gunnar

Ole Gunnar Solskjær afløste Jose Mourinho for cirka 16 måneder siden, og med nordmanden kom der en helt del mere positiv energi, fortalte Juan Mata. 

– Du kunne se hans Manchester United-DNA med det samme. Han kendte alle, han opførte sig som en ægte United-fan, og han var glad og fuld af energi. Jeg er glad for, at vi har ham nu. 

Mata er efterhånden blevet 31 år gammel, men han føler, at han stadig har noget at give. Han føler sig ung, fortalte han. 

– Jeg kan bidrage med noget på banen. Men jeg kan også hjælpe udenfor banen og lære fra mig til nye drenge som Bruno og Odion, og for de unge gutter som Brandon, Chongy, Angel og Garner, sagde Mata.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Rashford: Har det ti gange bedre nu

Næste artikel

United giver penge tilbage eller billet til ny kamp

ANNONCE