Matic forklarer, hvorfor han ikke vil hylde engelske soldater

Som den eneste spiller på banen havde Nemanja Matic ikke den røde valmue på sin spillertrøje i lørdags. Det skyldes, at symbolet minder ham om, at NATO bombede hans hjemland Serbien, da han var 12 år gammel.

Manchester Uniteds Nemanja Matic kan ikke bære den traditionelle “red puppy” (røde valmue, red.) til kampene, der hylder faldne engelske soldater. Symbolet, forklarer serberen, minder ham om et traume fra barndommen. 

I lørdags var han den eneste spiller på banen i kampen mellem United og Bournemouth, der ikke havde valmuen på trøjen. Og han har allerede bekræftet, at han heller ikke vil bære den i næste kamp mod Manchester City.

– Jeg forstår fuldt ud, hvorfor folk bærer valmuerne, jeg respekterer deres ret til at gøre det og har sympati for alle, der har tabt elskede i krig, skriver Matic på Instagram. 

– Men det minder mig om et angreb, som jeg mærkede som ung. Som en skræmt 12-årig dreng, der boede i Vrelo, oplevede jeg, bombningen af Serbien i 1999. Selvom jeg har båret valmuen tidligere, så har jeg efter længere refleksion besluttet mig for, at jeg ikke vil længere, skriver han endvidere. 

Foruden Nemanja Matic har også irske James McClean taget samme beslutning. Det har den 29-årige Stoke-spiller modtaget heftig kritik for. 

Har du læst vores tips til køb af kampbilletter til Old Trafford? Læs dem her

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE). Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Fem ting, vi lærte af Bournemouth-kampen

Næste artikel

Mata: Vi går en af sæsonens sværeste uger i møde

Relaterede artikler
Gå til siden

Stort interview med Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har givet et længere interview, hvor han sætter ord på sin første tid i Manchester United. Se interviewet her.
Total
0
Share