Medie: Southgate og Rice storroser Mainoo efter landsholdsdebut

I et interview giver Arsenal-stjernen Declan Rice og den engelske landsholdstræner deres ærlige vurdering af Uniteds stjernefrø.

Kobbie Mainoo, som har været en vigtig spiller for Manchester United i denne sæson, imponerede ved sin debut for England.

Mainoo fik en sen indkaldelse til Englands trup før venskabskampene mod Brasilien og Belgien i denne måned. Kort herefter gjorde han sin debut for de tre løver, da han blev skiftet ind efter 75 minutter i kampen mod Brasilien. Her erstattede han Chelseas Conor Gallagher på midtbanen.

Den 18-årige imponerede mange med sin præstation. Han fuldførte alle sine 20 afleveringer og viste stor selvsikkerhed på midtbanen sammen med Declan Rice.

Rice glæder sig til at spille flere kampe med Mainoo

Efter slutfløjtet kommenterede Arsenal-midtbanespilleren på Mainoos Instagram-opslag, hvor der stod: “Many more to come! Congrats bro.”

Under sin pressekonference før tirsdagens venskabskamp mod Belgien fortsatte Rice med at rose teenageren.

– Hver gang jeg har set ham spille for United på tv, har han stort set været deres bedste spiller hver gang,” forklarede Rice, mens han sad ved siden af Gareth Southgate.

– Jeg har fået mange spørgsmål fra mine venner om, hvad Mainoo er for en, og han er virkelig, virkelig imponerende. Jeg ønsker virkelig for ham, at han bare nyder sin karriere. Jeg synes, det er meget vigtigt, at vi ikke lægger for meget pres på ham.

– Han spiller for en af verdens største klubber, og nu for England. Vi skal bare lade ham blomstre. Han er så rolig.

– Jeg har mødt så mange 18-årige, der er top spillere, men ikke har den fulde pakke.

– Han er en fantastisk spiller, og jeg glæder mig til forhåbentlig at spille mange kampe for England med ham, tilføjede Rice.

Efter slutfløjtet kommenterede Arsenal-midtbanespilleren på Mainoos Instagram-opslag og skrev: “Many more to come! Congrats bro.”

Southgate også imponeret

Den engelske landsholdstræner lod også til at være særligt begejstret for den unge United-spiller.

– Definitivt har Kobbie en chance, sagde Southgate mandag.

– Han virker meget rolig. Man kan se, at han tager alt ind. Når man taler med ham taktisk, er han i stand til at forstå alle koncepter.

– Mange unge spillere i dag, med deres akademiske uddannelse, er i stand til det. Du kan se hans komfort med bolden og modtagelse i pressede situationer.

– Der bliver taget mange skridt på meget kort tid, men man så allerede nogle af kvaliteterne han har i det korte indhop forleden dag. Det er et smukt, uskyldigt øjeblik, når han bare er i flow. Og han tager chancen, når den kommer, afsluttede Southgate.

Ifølge Manchester Evening News forventes det, at Kobbie Mainoo får sin fulde debut for de tre løver på tirsdag.

Forrige artikel

Jagten på nummer 250: John Aston (Senior), nummer 8, 1939-1954

Næste artikel

Antony: Han er mere end bare en ven for mig

ANNONCE