MEN: Engelske klubbers præstationer kan sikre Uniteds CL-plads i næste sæson

Manchester United kan komme til at drage fordel af en ny Champions League-regel, som Liverpool netop er gået glip af.

Selvom Manchester United har haft en udfordrende start på sæsonen, forbliver kvalifikation til Champions League højt på klubbens liste over prioriteringer for denne sæson.

Siden 2013 har United kun haft to sæsoner i træk i Champions League. En af de gange var ved at vinde Europa League. Kun én gang i de seneste 10 sæsoner har klubben formået at opnå en top-4 placering i PL to sæsoner i træk.

Erik ten Hag arbejder ihærdigt på at afhjælpe den manglende kontinuerlighed, men et par måneder inde i nuværende sæson ser mønstret velkendt ud.

Ifølge Manchester Evening News kan der dog være hjælp at hente andre steder. Manchester United behøver nemlig ikke nødvendigvis at opnå en top-4 placering for at kvalificere sig til næste sæsons Champions League-turnering.

Derudover behøver vejen tilbage i CL heller ikke at kræve en turneringssejr på Wembley den 1. juni eller at de ryger tilbage i Europa League og vinder den.

Vejen dertil er enkel: Det kræver, at engelske klubber præsterer godt i de europæiske turneringer i denne sæson.

Ændringen i formatet for næste sæsons Champions League, hvor 36 hold deltager i gruppespillet i stedet for 32, betyder, at der er flere kvalifikationspladser tilgængelige. To af de nye pladser vil gå til de to bedst præsterende ligaer i Europa.

Det vil altså sige, at hvis Premier League klarer sig godt i turneringen, vil en femteplads være nok til at forblive i den europæiske turnering. Faktisk ville Liverpool kunne have draget fordel af dette, hvis det nye format var blevet indført tidligere. Dette sammen med italienske Atalanta fra Serie A.

Hvilke ligaer, der præsterer bedst i de europæiske turneringer afgøres af koefficienttabellen for den aktuelle sæson. Premier League har været i top to i seks ud af de sidste syv sæsoner. Den eneste undtagelse var i 2019/20.

På nuværende tidspunkt ligger Premier League på en ottendeplads i UEFA’s koefficienttabel, men det er stadig tidligt i sæsonen, og det er påvirket af kvalifikationsresultater. Tyrkiet ligger på førstepladsen, Belgien på andenpladsen, og både Grækenland og Tjekkiet er over England.

Faktum at hele otte engelske klubber deltager i europæiske turneringer betyder, at hver sejr er lidt mindre værd end normalt. Men at både West Ham, Brighton og Aston Villa alle nåede gruppespillet i Europa League eller Conference League, kan vise sig at være afgørende.

 

Forrige artikel

Højlund: San Marinos opførsel var uacceptabel

Næste artikel

Fergie Times: Manchester Uniteds top 10 sene mål

ANNONCE