Fergie Times: Manchester Uniteds top 10 sene mål

Der er ikke mange andre klubber der har været så garant som Manchester United har, i forhold til sene scoringer. Her viser vi vores top 10, af disse Fergie times.

10. Wayne Rooney mod Manchester city, 2010.

I ligacuppens semifinaler stod de to Manchester klubber overfor hinanden. City vandt den første kamp 2-1, så United måtte komme tilbage i returopgøret. Og da Wayne Rooney dukker op på et klassisk Ryan Giggs’ indlæg,

Med få minutter tilbage af kampen kom Wayne Rooney til overskrifterne, endnu engang, da han satte hovedet på et fantastisk indlæg af Ryan Giggs. United gik samlet videre 4-3, og Rooney blev da også matchvinder på Wembley mod Aston Villa i finalen.

9. Marcus Rashford mod PSG, 2019.

Mange af os husker sikkert den aften mod Paris. Bølgerne gik højt og United var pressede. Dog holdt United fast midt i PSG’s dominans og et drøn fra Diogo Dalots fod, ramler ind på Presnel Kimpempes arm.

Efter mere end fire minutters ventetid fra var, blev dommen et straffespark til United. Og Rashford måtte bære det store ansvar på hans skuldre, og skuffede ikke.

Den blev banket ind og United sikrede sig videre avancement i Champions League det år.

8. Robin Van Persie mod Manchester City, 2012.

Et mål, der fik tidligere city-manager Roberto Mancini, til at ville slå Samir Nasri. Det var nemlig Nasri der fik afviget bolden fra Joe Hart.

Dette betød også at man udvidede føringen på 1 pladsen til 6 point efter den kamp, og der blev man, indtil Sir Alex Ferguson stoppede som manager.

7. Federico Macheda mod Aston Villa, 2009.

Debutanten Macheda, hold op en debut kamp fra hans side. Liverpool havde dagen før spillet på Craven Cottage og sikret sig 3 point i overtiden, og dermed indtaget 1. pladsen.

United er bagud 2-1 i det 80′ minut, men efter en udligning fra Ronaldo, begyndte håbet at vende tilbage, det var dog nok  de færreste der havde spået den 17-årige debutant Macheda til at levere miraklet. I sin svirpende vending sendte han bolden i nettet og sikrede United 3 point den dag.

6. Michael Owen mod Manchester City, 2009.

Lad os bare sige at Fergie time ikke blev mindre populært efter Michael Owens sene vinder mod rivalerne fra Manchester. Der var gået 96 minutter da bolden bliver afleveret til Owens fod som sender bolden over i det lange hjørne og dermed kunne Old Trafford godt begynde at juble.

5. Ole Gunnar Solskjær mod Liverpool, 1999.

For første gang at ordet “The treble” rigtig kom på læberne af United fansene, med United sejr i fjerde runde af FA-cuppen mod Liverpool var alting muligt, og var dermed også en slags skabelon for deres videre færd i de andre turneringer.

4. Paul Scholes mod Manchester City, 2010.

En mangeårige United fan, beskrev dette mål, som en af hans bedste oplevelser i sit liv, da Scholes fremragende hovedstød mod bysbørnene fra Manchester City holdte dem på afstand. Det gav United håb i titelkapløbet men grundet flere sløve nederlag over sæsonen, kostede det dem mesterskabet.

3. John O’shea mod Liverpool, 2007.

I en stort set begivenhedsløs kamp, ​​der var et tema for møder mellem nogle af de gamle ‘top fire’-hold, blev kampen først set, da Scholes blev udvist for et forsøg på en hård tackling rettet mod Xabi Alonso.

Edwin van der Sar reddede adræt skud fra Peter Crouch, og uafgjort virkede som et fornuftigt resultat for United. På et sjældent indtog fremad med 10 mand fik Giggs unødigt trukket sin trøje af Steve Finnan, og United fik et frispark på hjørnet af straffesparksfeltet.

Ronaldo svingede et spark ind på Pepe Reina som kun kunne spilde den ind på stien til O’Shea, der slog den i taget af nettet.

2. Steve Bruce mod Sheffield Wednesday, 1993

Hvor det hele begyndte. Bruces hovedstød i det 96. minut havde Fergusons assistent Brian Kidd på banen og på knæ og takkede den Almægtige.

Biran Kidd og Alex Ferguson fejrede næsten mesterskabet. “De er kommet tilbage fra de døde i denne kamp. Dette kunne være de afgørende punkter.” sagde en af kommentatorerne fra kampen.

United-fans dansede til ‘Always Look On The Bright Side Of Life’ for fulde drøn. United vandt deres næste tre kampe og blev erklæret mestre for første gang i 26 år efter Nicky Henrys vinder for Oldham i Aston Villa.

Og hermed er vores nummer 1, vi kunne ikke lave den liste uden at komme forbi Manchester Uniteds kamp mod München.

Ole Gunnar Solskjær mod Bayern München, 1999.

Hvilken dag, hvilke minutter, vi er sikre på at alle dem der var i live dengang ved hvor de var da den kære nordmand, satte denne bold i kassen i overtiden i Champions League finalen.

Der er ikke meget andet end,  “Is this their moment? Beckham. Into Sheringham…. AND SOLSKJAER HAS WON IT!”

Giv gerne din mening til kende i kommentarerne, hvordan ser din top 10 ud?

Forrige artikel

MEN: Engelske klubbers præstationer kan sikre Uniteds CL-plads i næste sæson

Næste artikel

Blog: Overser vi, hvor god Bruno er?

ANNONCE