Meulensteen den rette for Brøndby IF?

Hvad vil Brøndby IF med en træner som kun er internationalt kendt for sit reserveholdsarbejde? Og hvorfor vil en træner skifte United ud med Brøndby IF?…

Hvad vil Brøndby IF med en træner som kun er internationalt kendt for sit reserveholdsarbejde?

Og hvorfor vil en træner skifte United ud med Brøndby IF?

Ingen kender den præcise grund, men her forsøger vi at give vores bud.

Den blot 41-årige René Meulensteen kom til Manchester United i 2001 efter Sir Alex Ferguson og klubbens daværende akademichef les Kershaw fik ham overtalt til at stå påtage sig jobbet som “Skill developement Coach” for spillerne i aldersgruppen 9 til 21 år. Her fik han altså lov til at arbejde med fremtidens United-spillere på tæt hold, hvilket han fortsatte med til december 2005, hvor han overtog jobbet efter Ricky Sbragia som træner for reserveholdet.

Succestræner

Et tungt job i United. Sbragia havde sæsonen forinden vist hvordan det skulle gøres med et mesterskabstitel, men dette var intet problem for den hollandske træner, som sikrede United hele 3 titler i denne sæson. Ligaen, det nationale slutspil og ikke mindst det knap så ambitiøse, men meget vigtige i forhold til den lokale rivalisering, Manchester Senior Cup.

Til forskel fra Michael Laudrup, som han ser ud til at efterfølge i Brøndby IF, så spillede han i denne sæson med 4-4-2 formation, hvilket ikke ligefrem huer Brøndby-direktør Per Bjerregaard, som har udtalt at Laudrups efterfølger gerne skulle følge hans 4-3-3.
Man skal dog ikke tage Meulensteens valg af formation for gode varer, således kunne han jo ikke plukke de spillere til hans formation han ville, men måtte “nøjes” med reserverne til Uniteds hold.
Alligevel havde han et stjerneangreb med de to supertalenter Giuseppe Rossi(30 mål i 30 kampe) og Sylvan Ebanks-Blake, som senere blev overhalet af Frazier Campbell fra U18-holdet.

Derfor kan det sagtens forventes at man giver sin 4-4-2 taktik op for at opfylde Bjerregaards ønske.
Uanset hvad, så levede Meulensreen i sidste sæson op til Brøndbys ønske om at spille fremadrettet underholdende fodbold.

Forholdet til det vigtige organ i Brøndby IF, som de kalder amatørafdelingen, vil uden tvivl også være hjerteligt med det samme.
Med Tom Køhlert som hersker for talentudviklingen i Brøndby, så kan han have fundet en ven i Rene Meulensteen, som også har erfaringer med talentarbejde i Qatar, i hollandske NEC Nijmegen og har trænet det danske ungdomslandshold en enkelt gang.

Meulensteen er ihvertfald ikke bange for at give spillerne chancen, hvis han ser dem for gode nok. Dette bevidner Uniteds reservehold, hvor en række spillere fra ungdomsholdene fik chancen trods jagten på The Treble.

Talentudveksling en mulighed?

Brøndby må helt sikkert op med nogle af de millioner kroner, som ellers ville have gået til Michael Laudrups og John Faxe Jensens lønninger, hvis de vil have Meulensteen, hvis ambition eftersignende er at træne Real Madrid.

Men klubben kan samtidig sikre sig et enten formelt eller uformelt talentsamarbejde med Manchester United. Rene Meulensteen kender om nogen klubbens unge talenter til fingerspidserne og de stigende udlån af spillere gør at muligheden for at Sir Alex Ferguson sender spillere som Gerard Pique, Richie Jones eller Kevin Campbell til Danmark ikke er lille, når han kender manden de kommer over til.

Samtidig kan det være i Uniteds interesse at de har “en af deres mænd” som træner i Brøndby, som netop har sendt Daniel Agger til Liverpool.

Ingen trofæmangel

Brøndby-fans måtte skuffende se mesterskabet gå til ærkerivalerne fra FCK i denne sæson og derfor er bestræbelserne på at få mesterskabet hjem i den kommende sæson endnu større end de længe har været.
Men mange fans kan måske betvivle Meulensteens evner til at kunne føre Brøndby videre, hvis han bliver efterfølgeren.

Trofæerne er der nogen han har vundet før. Også før han kom til United. Han vandt endda Champions League, dog i en arabisk udgave. Dette gjorde han samme år som United vandt den europæiske version i 1999.
Holdet hed Al-Etehad og var fra Qatar.

I den internationale trænerverden har han også modtaget anerkendelse fra blandt andet FIFA, hvor han har afholdt foredrag.
Dette har han ligeledes gjort for de engelske, hollandske og svenske fodboldforbund.

Året efter fortsatte han med at vinde. Denne gang blev det dog ikke så internationalt som året før. Således måtte han i sit nye job som træner for Al-Sadd tage til takke med den nationale cup-turnering Emir Cup.

Endnu er intet dog bekræftet. Brøndbys interesse for Meulensteen er fortsat kun på rygte-stadiet, så tiden vil vise hvad fremtiden den bringer.

Forrige artikel

Meulensteen tættere på jobbet

Næste artikel

Forsinket: 1 dage tilbage: Varm op til United-festen

ANNONCE