Mourinho: Blind var min beslutning

Jose Mourinho fortæller efter Benfica-sejren, at det var hans beslutning at lade Daley Blind tage straffespark nummer to. Selve kampen vil han lade ‘specialisterne’ kommentere på.

Jose Mourinhos Manchester United er tilbage på sporet efter nederlaget til Huddersfield, efter man nu har vundet tre kampe i træk over Swansea i ligacuppen, Tottenham i ligaen og her til aften Benfica i Champions League.

I Champions League behøver man blot et point for at vinde puljen. Med aftenens udebanesejr til CSKA Moskva er man dog endnu ikke sikret avancement. Det undrer Uniteds portugisiske manager.

– Er vi ikke kvalificeret endnu? Fire sejre, og det er stadig ikke nok? Så må vi jo få det point i de sidste to kampe, siger Mourinho til BBC. Om selve kampen siger portugiseren:

– Det er nok bedre, hvis ‘specialisterne’ kommenterer på selve kampen, end at jeg kommer med min holdning. Jeg bliver betalt for at passe mit arbejde, og det gør jeg, og så kan specialisterne kommentere. Lad dem gøre det.

Kunne spare spillere inden Chelsea-kamp

Jose Mourinho fortsætter dog alligevel og fortæller, at han var glad for kampens udfald. Specielt med tanke på de spillere, han kunne spare inden søndagens topbrag mod Chelsea.

– Jeg er mere end glad. Vi skiftede en del spillere, vi brød holdets naturlige dynamikker og rutiner, og vi kunne spille en ung gut fra akademiet (Scott McTominay, red.), siger Mourinho og fortsætter:

– Vi scorede to mål, indkasserede ikke, fik tre point mere – flere penge til klubben, da hver sejr betyder penge, og så fik vi ingen betydningsfulde skader.

Mod slutningen af anden halvleg opstod en situation, da Marcus Rashford fik tildelt et nyt straffespark. Både Ander Herrera og Romelu Lukaku lignede at ville tage sparket. I sidste ende tilfaldt æren dog Daley Blind, og Mourinho afslører, at det var hans beslutning.

– Anthony Martial var ham, der skulle tage straffespark. Han tog det og missede, og han var ikke på banen til nummer to. Der var flere spillere, som gerne tog det ansvar, fx Romelu Lukaku og Ander Herrera, men mit valg var Daley Blind. Det var min beslutning.

– Vi træner, jeg analyserer, og jeg prøver at tage de rigtige beslutninger. Martial har ikke misset et eneste, og til træning tog han dem mod tre gode målmænd; nogle gange er valget ikke det rigtige. Daley var min beslutning i øjeblikket.

Manchester United har 12 point efter fire runder. Et enkelt point i de sidste to kampe vil både sikre dem avancement og gruppens førsteplads, da både CSKA og Basel har seks point.

Søndag skal United en tur til Stamford Bridge, hvor Chelsea venter i Premier League.

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Ny United-sejr i Champions League

Næste artikel

MUST inviterer Mourinho til møde

ANNONCE