Nedtakt: Tre ting vi lærte af sejren over Aston Villa 

Her er tre ting, vi lærte af Manchester Uniteds 2-1-sejr på udebane mod Aston Villa.

Manchester United spillede søndag et afgørende Premier League-opgør mod Aston Villa. Inden kampen lå Villa på femtepladsen med otte point ned til United på sjettepladsen. Da holdene igen forlod banen, var der blot fem point imellem dem.

Værterne skabte masser af store chancer på Villa Park, hvilket kun blev til flere efter Uniteds åbningsmål. Da Aston Villa efter lang tids knoklen fik bragt sig tilbage i kampen knuste Scott McTominay hjemmebane-fansenes’ hjerter med et sent vindermål.

Trods scoring blev der underpræsteret i første halvleg 

United gik hårdt til værks på Villa Park, men det blev hurtigt klart, at det ikke ville blive et let opgør. Unai Emerys tropper var mødt op og klar til kamp. De Røde Djævle kom godt fra start med et Højlund-mål i det 17. minut, men herefter begyndte det at gå ned ad bakke.

Villa-spillere som Ramsey, McGinn, Kamara og Luiz viste stor klasse og havde kontrol over midtbanen. United havde svært ved at skabe chancer, og selvom holdet var foran, var det tydeligt, at Villa var i færd med at få overtaget kampen.

Ramsey kom bagom Uniteds forsvar flere gange, og må helt sikkert føle sig en smule uheldig ikke at have scoret bare én gang. Uniteds midtbanespillere havde svært ved at komme tæt på Kamara og Luiz, der virkede afslappede og havde styr på tingene. 

Uniteds forsvar så til tider splittet ud i kampens første halvleg, og indimellem krævede det, at Dalot og Varane kom med afgørende sidste-øjebliks-tacklinger for at bevare holdets skrøbelige føring. Dette eksekverede de heldigvis på stabil vis.

Onana var, på trods af at han lavede en eller to store redninger, stadig overvejende uprøvet i første halvleg. Han var ikke sikker med bolden i sine fødder og i sin distribution. Ved nogle få lejligheder tøvede den camerounske målmand med at komme ud af målet og overlod det til forsvarerne at cleare bolden. 

Udover målet var det en skuffende første halvleg for United. Ten Hag måtte uden tvivl have krævet mere af sit hold, som bestemt var heldige at gå til pause med en føring.

United udfordres uden nøglespillere i forsvaret

Ten Hag måtte lave et tvunget skift i pausen, da han skiftede Luke Shaw ud med Victor Lindelöf. Englænderen har været ude med skader i det meste af sæsonen og har misset adskillige kampe grundet fysiske tilbageslag. 

Shaw er en vigtig spiller i United forsvaret, hvilket blev tydeligt i første halvleg. Her havde han godt styr på Villas angrebsforsøg. Selvom det ikke skinnede igennem i går, så plejer venstrebacken også at have en vigtig rolle i Uniteds angrebsspil.

Hans afløser levede ikke helt op til rollen, og Bailey syntes at tro på sine chancer mod svenskeren. I det 54. minut bragte Lindelöf United i en svær situation, da han syntes at holde fast i Diego Carlos’ trøje inde i Uniteds felt. Heldigvis førte det ikke til noget til Villas fordel. 

Med Lindelöf – som vel at mærke er midterforsvarer – på venstrebackpositionen var modstanderne helt klart mere tilbøjelige og motiverede til at angribe ned ad den del af banen. Villa fik udligningsmålet i det 67. minut takket være Luiz, der dirigerede bolden fra Diaby ind i det øverste højre hjørne. 

Skulle Shaw være alvorligt skadet, vil det gøre Dalot til den eneste fit senior-fuldback på klubbens lønningsliste. Dette vil også medføre at Ten Hag begrænses yderligere i sit udvalg af spillere til startelleveren.

I kampen mod West Ham måtte Lisandro Martinez som bekendt forlade banen efter at have været i karambolage med Vladimír Coufal. I går blev det tydeligt hvordan Martinez er savnet i den defensive boldomgang. Hans evner til at bevare boldbesiddelse er afgørende for at United kan kontrollere kampen bedre.

Ten Hags indgreb er afgørende

United-manageren har i denne sæson været under kritik for at være for passiv og ikke proaktiv nok i sine indskiftninger. En spiller der i længere tid har ladet til at være udfordret på sin position, men som alligevel har fået en del spilletid, er Marcus Rashford. 

Rashford leverede igen ikke varen, så det var helt passende, da han i 2. halvleg blev udskiftet af den hollandske træner. Hans erstatning, Scott McTominay, viste sig at være en altafgørende faktor i Uniteds sejr. 

Kort efter Rashfords udskiftning så United mere organiserede ud, og McTominay bragte holdet tilbage i føringen med et strålende hovedstødsmål. Efter et indlæg fra Dalot steg McTominay til vejrs og sendte bolden i netmaskerne bag Emiliano Martinez. 

McTominay har nu scoret flere mål i Premier League denne sæson end i sine tre foregående sæsoner tilsammen. 

I kampens sidste minutter satte Ten Hag Jonny Evans og Sofyan Amrabat ind for at sikre, at Villa ikke kunne skabe overraskelser. Dette også en vigtig beslutning for at køre sejren sikkert hjem.

 

1 kommentar
  1. Hmm ret beset må de to første “ting vi lærte” efterhånden ikke er nyt, men et konstant tilbagevendende problem igennem hele sæsonen hidtil.

    Og at EtH ændre kampen udefra er egentlig også til debat, alle indskiftningerne var egentlig også det eneste han kunne gøre for at forsøge at tage de tre point, Mctominey fordi han har sin mål næse i orden og de to sidste var defensive garderinger.

    Lindeløf var en nødtvungen løsning som heldigvis holdt vand.

    Men nu lykkedes EtH denne gang med sine indskiftninger, og lad os bare håbe det bliver til en trend i sidste “halvdel” af sæsonen, for det har sandt for dyden været ikke været imponerende hidtil, en del indskiftninger har i min optik været helt på månen.

    Men vinderen har jo som bekendt altid ret😉

Skriv et svar
Forrige artikel

Erik ten Hag: »Vi gav initiativet væk«

Næste artikel

McTominay storroses: »Han er et eksempel for mange andre spillere«

ANNONCE