OldTrafford.dk Julekalender: 5. december

Bag hver låge i årets julekalender finder du en United-spiller, der bærer eller har båret det nummer, som står på lågen.

Det er blevet den 5. december, og derfor finder vi en spiller frem, der bar nummer 5 på ryggen. 

Der var ikke megen tvivl hos redaktionen om, at det skulle være: Rio Ferdinand.

Det er svært at snakke om den engelske forsvarsspiller uden også at nævne Nemanja Vidic, for de to havde et stærkt makkerskab i seks-syv sæsoner, og de definerede en stærk United-defensiv, som modstanderne havde svært ved at åbne op.

Rio Ferdiand var Rolls Royce-forvarsspilleren, som kombinerede en imponerende fysik med fart og god boldkontrol. Sir Alex Ferguson skriver i en af sine bøger, at Ferdinand sjældent satte niveauet i femte gear, han kunne ofte nøjes med at spille i tredje.

Det var angiveligt også en af grundende til, at Sir Alex aldrig gjorde Ferdinand til permanent anfører for holdet til forsvarsspillerens fortrydelse. Ferdinand hævede dog Champions League-trofæet i 2008, da han var anfører i Gary Nevilles fravær.

Efter sin fodboldkarriere er Ferdinand som så mange andre af sin generations fodboldsspillere blevet pundit. Det er en rolle, han løser med stort engagement, og det er tydeligt, han stadig brænder meget for spillet – og Manchester United.

Bedst bevist da han efter Uniteds sejr mod PSG i ekstase opfordrede United-ledelsen til at give Ole Gunnar Solskjær alt, han peger på og gøre ham til permanent manager.

Følelserne kan løbe af med Rio Ferdinand, og hans ekspertrolle bærer ofte præg af dette, hvor det måske ikke er skarpe analyser, han kaster fra sig, men han lader vide, at han stadig elsker og begejstres af spillet.

 

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

Startopstilling: Rangnick giver genvalg til alle 11

Næste artikel

Fred sikrer en Rangnick-debutsejr

ANNONCE