OldTrafford.dk Julekalender: 8. december

Bag hver låge i årets julekalender finder du en United-spiller, der bærer eller har båret det nummer, som står på lågen.

Kalenderen siger 8. december, hvilket betyder, at vi i dag præsenterer en spiller, der har båret nummer 8.

Nummeret, der siden januar 2014 er blevet båret af Juan Mata, har gennem tiden prydet ryggen af spillere som Wayne Rooney, Nicky Butt og danske Jesper Olsen. Tilbage i 1960’erne, hvor spillere ikke havde faste rygnumre, som de har i dag, gik nummeret på skift hos Sir Bobby Charlton, Denis Law og George Best.

Men trods at være båret af store legender som de førnævnte, har vi valgt at dedikere dagens kalenderlåge til en mindre legendarisk spiller – nemlig Anderson Luís de Abreu Oliveira, bedst kendt ved blot hans fornavn.

Det er ikke så længe side, at han kaldte sig Manchester United-spiller. Men der er alligevel flere gode grunde til, at minderne om ham kan være svære at fremkalde, selvom han nåede at spille 181 kampe over knap otte år i klubben. 

Den brasilianske midtbanespiller blev hentet til Old Trafford i sommeren 2007 som blot 19-årig. Han havde på det tidspunkt kun tilbragt halvandet år i Europa hos FC Porto, hvor han blev købt fra.

Prisen lød angiveligt på cirka 225 millioner kroner, hvilket selv i dag er mange penge for en relativ ukendt teenager, som midtbanespilleren var dengang. Med prisskiltet fulgte dog store forventninger. Men som med andre brasilianere i United udeblev det store gennembrud.

Det var dog ikke, fordi at Sir Alex Ferguson ikke gav ham chancen. Den dengang unge brasilianer fik masser af chancer – også i de store kampe. Han var fast starter for de røde djævle i vejen til Champions League-finalen i Rom i 2009. En finale han startede inde i, men hvor han blev pillet ud i pausen.

Hans tid på Old Trafford toppede dog alt for tidligt. Mange af hans sæsoner var plaget af skader, der hindrede den forventede udvikling af hans talent.

Når han var bedst huskes han nok for sin hurtighed, stærke fysik, tapperhed og afleveringsevner.

Efterhånden som årene gik mistede både fans, pressen og trænerne troen på brasilianeren, hvis bedste position aldrig for alvor blev afklaret.

Den manglende forløsning af Andersons talent skyldtes ifølge tidligere holdkammerater som Rafael da Silva og Michael Owen brasilianerens manglende professionalisme.

Rafael beskriver i sin biografi, som han deler med tvillingebroren Fabio, at Anderson i sin United-tid var en stor livsnyder med en forkærlighed for McDonald’s og som sjældent tog ting alt for seriøst.

Owen fortalte i 2018, at Anderson trods sit ”store talent” ikke forløste sit potentiale på grund af hans manglende vilje til at arbejde hårdt.

Anderson blev i slutningen af sin United-tid udlånt til Fiorentina, inden han skiftede hjem til Brasilien. Han spillede sin sidste professionelle kamp for tyrkiske Adana Demirspor i september 2019 og stoppede officielt sin karriere som 31-årig.

Her er en kort video af nogle af Andersons bedste aktioner i United-trøjen:

BOG: Peter Schmeichel har udgivet ny selvbiografi. Køb den via Saxo.com og støt samtidig OldTrafford.dk 

TRØJE: Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

OPLEVELSE: Skal du opleve Ronaldo, Sancho og resten af stjernerne på Old Trafford i den nye sæson? Læs vores guide til kampbilletter her

 
Forrige artikel

Bekræftet: Klubben henter assistenttræner og sportspsykolog

Næste artikel

Optakt: Pinligt nederlag skal revancheres

ANNONCE