OldTrafford.dk tager afstand fra udbryderligaen

Vi har her på siden taget en beslutning om ikke at ville dække eventuelle kampe i den liga, som 12 af Europas største klubber har præsenteret.

På OldTrafford.dk har vi med meget stor skuffelse og frustration fulgt den udvikling, som en lukket loge af europæiske storklubber har stået for det seneste døgn. Blandt disse klubber er ikke overraskende Manchester United, og desværre er det forståelsen, at klubben er blandt foregangsmændene for projektet, der vil føre til en lukket liga uden nogen konkurrence og det meritokrati, som den europæiske sport er bygget på.

Det er et projekt, vi som uafhængigt medie, men også som passionerede fans af Manchester United såvel som fodboldspillet, ikke kan andet end at tage afstand fra.

Hvorfor synes vi det?

Manchester United, som vi kender det i dag, bunder i de rødder, som arbejdere omkring Trafford-området byggede en fodboldklub op omkring. Senere kom Sir Matt Busby og hans legendariske drenge, der måtte overkomme en forfærdelig katastrofe, hvor holdkammerater og venner omkom, førend man 10 år senere kunne løfte trofæet i den turnering, vi i dag kender som Champions League.

Det er vores følelse, at klubbens nuværende ejere med dette træk udviser en manglende forståelse og respekt for klubbens historie og kultur, når man på denne måde vil være med til, sammen med en lille men magtfuld skare af klubber, at vende fællesskabet og lokalsamfundet ryggen. I stedet for går de implicerede klubber med en model, som vil give dem endnu flere penge og øge uligheden. Vi kan ikke se det som andet end ren og skær grådighed.

Vi anerkender, at flere dårlige historier om korruption i FIFA og UEFA – bedst bevist med valget af Qatar som VM-arrangør – tegner et billede af to organer, som i den grad trænger til en grundig reformation. Det er vores beskedne anke, at Manchester United med dens størrelse og historie kan være med til at præge den reformation – i stedet for at lukke sig om sig selv og nogle få andre. For fodboldspillets bedste.

Hvad gør vi ved det?

Vi har på OldTrafford.dk derfor taget en beslutning om, at udbryderligaen for det første vil blive omtalt som netop det, og at vi her hos os ikke vil dække nogen af turneringens kampe, hvis det kommer dertil.

Som du måske har bemærket, er det en sag, vi har dækket intenst det seneste døgn. Vi vil fortsætte med at kigge kritisk på det her “projekt”, da det er vores overbevisning, at det har mulighed for at skade spillet, som vi kender og elsker det.

På vegne af holdet bag OldTrafford.dk – Christian Beenfeldt Rothausen, frivillig skribent og Peter Hasle Laursen, redaktør.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

UEFA-præsident truer piratliga-spillere med udelukkelse

Næste artikel

Neville til kamp mod Glazers: Jeg kunne have gjort det tidligere

ANNONCE