Oldtrafford.dks guide til en alternativ North West Derby-optakt

Her kommer en guide med fem trin, du kan tage inden kick-off i morgen aften.

Når øjnene slåes op søndag formiddag, så er det til dagen for det måske vigtigste Manchester United-Liverpool-opgør i mere end 10 år. Men da kampen først fløjtes i gang klokken 17:30 kan ventetiden komme til at føles lang.

Men bare rolig, vi har en guide til, hvordan du får ventetiden til at føles mindre ulidelig og forhåbentlig bringe dig i den rette stemning til North West Derby.

Step nummer 1: Få lyden af Manchester ind i stuen
Har du været på Old Trafford så kender du sangen “This is the One” af The Stone Roses, som er den sang, spillerne løber på banen til før kampstart. Du kender formentlig også sangen “Waterfall”, som danner melodi for “Ole’s at the Wheel”-chanten. De to sange er begge på albummet “The Stone Roses”, der er et anmelderrost album som indkapsler lyden af Manchester i 80’erne.

Verdens bedste Emil Jørgensen, der i øjeblikket er i USA for at dække indsættelsen af Joe Biden som ny præsident(at han gider, hva’?,) skrev for et par år siden denne artikel om The Stone Roses, hvis du endnu ikke er blevet introduceret til bandet. 

 

Step nummer 2: “Us and Them” En dokumentar om den største rivalisering i engelsk fodbold
I en 30 minutter lang dokumentar bliver du taget på en tur om rivaliseringen, der har mere end 100 år på bagen. Rivaliseringen bunder selvfølgelig i spillet på banen men også om industrialisering i det nordlige England, arbejdspladser, musikscenen og subkultur på tribunerne og foran stadion.

Lær om det store opgør ved at se dokumentaren i denne artikel.

 

Step nummer 3: United-journalisten som du skal kende – på lyd og skrift
Den store Manchester United-fan og journalist Andy Mitten har gennem flere år dækket klubben meget tæt. Kendskabet til klubben, kærligheden til fodboldspillet og kulturen der omkranser det, skinner igennem i hver artikel, han skriver. 

Han har kørt blandt andet kørt vanvidskørsel med Marcos Rojos bror i Argentina (broren havde ikke kørekort – kommer det bag på nogen?), interviewet nu afdøde Diego Maradona, og han har en enorm interesse for at forstå mennesket bag de fodboldspillere, vi ser på fodboldbanen. Han er desuden stifter af fanmagasinet United We Stand, som du måske kender.

Hans store interesse for fodbold og Manchester United betyder, at han har en utrolig viden – også om morgendagens derby – og herunder er et par artikler, der kan anbefales at læse. 

“Rivalry between Manchester United and Liverpool-fans will remain eternal”, Andy Mitten

“Manchester United > England? The Uneasy Relationship Between Club and Country”, Andy Mitten

Liverpool vs. Manchester United: A Fiery Fixture That Remains Englands Greatest Rivalry” (Interview med Andy Mitten og Tony Evans)

Udover ovenstående skriver han i ny og næ for The Athletic, hvor han også deltager i United-podcasten Talk of The Devils. Det kræver et abonnement.

Step nummer 4: Lynhurtig Gerrard-udvisning og O’Shea-tyveri på Juanfield
To øjeblikke som dukker op på nethinden, når vi tænker United-kampe på Anfield. Det første er fra en kamp i det tidlige forår 2007, hvor John O’Shea dybt inde i overtiden sparker en bold op i nettaget og United tættere på mesterskabet. United-spillere og fans jublede som gale, men der var næsten tale om tyveri, for Liverpool havde domineret kampen, hvor Paul Scholes blev vist ud for at slå ud efter Xabi Alonso.

 

 

Et af højdepunkterne i Louis Van Gaal-æraen var helt sikkert 2-1 sejren på Anfield, hvor Juan Mata scorede to mål – det ene en sand perle – mens Gerrard blev vist ud mindre end et minut efter at være sendt på banen i pausen. Tilmed i Liverpool-legendens sidste North West Derby. Det kan jo næsten ikke skrives, vel? 

 

 

Step nummer 5: Hån bare Steven Gerrard lidt
Drillerier hører sig til mellem fangrupper af så store klubber som Liverpool og Manchester United. Og når en af klubbens største legender får en rekordudvisning i sit sidste derby mellem klubberne, så skal det ende med, at fans og spiller skal komme til at høre for det. 

Det slipper Steven Gerrard og Liverpool-fans for i morgen, da der desværre ingen fans er på tribunerne, men så kan man jo gå at synge lidt med derhjemme.

Vi vil forøvrigt gerne opfordre til at sange, der omhandler tragedier, som Liverpool FC har været impliceret i, bliver skrevet i glemmebogen. 

 

 

Det er måske ikke helt nok til at få syv-otte timer til at gå, men nogle af videoerne kan jo ses igen, Stone Roses-albummet kan altid høres mere end en gang, og så skal der jo også lige hentes et par øl på et tidspunkt. Under alle omstændigheder ønsker vi en god kamp!
 

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Oldtrafford.dk Anbefaler: "Us and Them" en dokumentar om engelsk fodbolds største opgør

Næste artikel

Optakt: Førstepladsen skal forsvares på Anfield

ANNONCE