“Ole’s at the wheel”: Sådan lyder den populære United-sang

En catchy sang om Ole Gunnar Solskjær, Fred, Paul Pogba, Alexis Sanchez og Marcus Rashford fylder lydbilledet, når Manchester United spiller kampe for tiden. Lær teksten her, og find ud af, hvad det er for en ikonisk Stone Roses-sang, den bygger på.

Hvis du har set nogle af Ole Gunnar Solskjærs første fem kampe som manager for Manchester United, har du helt sikkert hørt sangen. De stemningsskabende tilhængere har skabt et nyt hit, og teksten går sådan her:

Ole’s at the wheel,
Tell me how good does it feel, 
We’ve got Sanchez, Paul Pogba and Fred, 
Marcus Rashford is manc born and bred, 
Du, du, du du, du, du, du du du, 
The Greatest of English football,
We’ve won it all, 
Du, du, du du, du, du, du du du …

Oversat:

Ole er ved roret,
Fortæl mig lige, hvor godt det føles,
Vi har Sanchez, Paul Pogba og Fred,
Marcus Rashford er født og opvokset i Manchester,
Du, du, du du, du, du, du du du, 
De største i engelsk fodbold,
Vi har vundet det hele,
Du, du, du du, du, du, du du du …

Den startede rent faktisk som en “Jose’s at the wheel”-chant, men sangen har ført for alvor fået sit gennembrud, efter at Ole Gunnar Solskjær kom til, og et enkelt ord i teksten blev ændret. 

SE OGSÅ VORES SANGSEKTION

The Stone Roses

Melodien er lånt fra Stone Roses-sangen Waterfall. Stone Roses er et legendarisk indie rock-band med undertoner af soul, der, ligesom Marcus Rashford, er manc born and bred. De ledes af forsangeren Ian Brown og toppede i 1990, da de gav deres ikoniske Spike Island-koncert. Året forinden havde de udgivet deres debutalbum, kaldet Stone Roses, som blandt andet indeholdt Waterfall, og som sidenhen er røget på Rolling Stones liste over bedste albums nogensinde. 

 

 

Hvis du har været på Old Trafford før, har du helt sikkert hørt Stone Roses. Normalvis bliver bandets “This is the one” nemlig spillet i højtalerne, når spillerne løber på banen. Generelt har Manchester virkelig en musikscene, som er værd at dykke ned i.

The Stone Roses, Happy Mondays The Smiths, Joy Division, Oasis og New Order – den triste industriby, som Manchester var op gennem 60’erne, 70’erne og 80’erne, har opforstret fantastisk musik indenfor genrer som indie rock, soul/funk, rock og house/techno. At lytte til dem giver en ophøjet forståelse af, hvad Manchester var og er for en by – fra søvning fabriksby til Madchester og helt frem til i dag.

Forrige artikel

Telegraph: United overvejer Southgate

Næste artikel

Blog: Hvilke ungdomsspillere har en fremtid på førsteholdet?

ANNONCE