Optakt: Arsenal – Manchester United

Med en udebanesejr mod Arsenal kan Manchester United generobre førstepladsen i Premier League.

 

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

 

For 11 måneder siden var jeg til stede på Emirates, da Manchester United hev en pivheldig 2-1-sejr hjem. Allerede efter få minutter af kampen var Danny Welbeck tæt på at bringe Arsenal i front, og hjemmeholdets fontæne af chancer skabte en uro i kroppen, man sjældent oplever i kampe, hvor man fører 2-0.

For min skyld må resultatet gerne gentage sig i morgen, når United gæster Emirates igen, men præstationen skal gerne være bedre. Vi var godt nok ringe den novemberaften i fjor. Til gengæld var sejren med til at sætte gang i den – i hvert fald resultatmæssigt – gode stime i slutningen af 2014, og selv om United allerede er i god form lige nu, er en udesejr mod Arsenal altid noget, der giver et rygstød.

Man kan håbe, at The Gunners tager deres Champions League-form med til kampen, for den har været ganske undervældende. Det har i det hele taget været en mærkelig sæsonstart for Arséne Wengers mandskab, der af nogle blev spået som favoritter til Premier League-titlen. Den ene kamp slår man Chelsea, den anden taber man til West Ham, og sådan har det fortsat i de første to måneder af 2015/16.

Omvendt ligner United et hold, der mere eller mindre har fundet melodien. Det var ganske vist ikke lige godt hele vejen igennem mod Wolfsburg, men som vi lærte på Emirates for 11 måneder siden, så kan tre point efter en dårlig kamp bestemt også bruges til noget.

Det skriger imidlertid til himlen, at Wayne Rooney åbenbart har svært ved at få gang i målscoringen for alvor. Han har vist i glimt, at han stadig kan, men i store perioder har han set ufarlig ud. Til gengæld har han for vane at score mål i stimer, så lad ham da bare starte en stime mod Arsenal. Sidst, han scorede på Emirates, endte det også i en sejr.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles søndag 4. oktober kl. 17.00 på Emirates Stadium.

Dommer:

Anthony Taylor dømmer søndagens opgør.

Skader og karantæner:

Luke Shaw er selvsagt fortsat skadet. Der er derimod godt nyt fra Michael Carrick, der missede onsdagens kamp mod Wolfsburg. Louis van Gaal har bekræftet, at englænderen er spilleklar. Det samme har han dog ikke sagt om Ander Herrera og Marcos Rojo, der også missede Champions League-opgøret i midtugen.

Arsenal har også skadesproblemer at slås med. The Gunners må således undvære Laurent Koscielny, Mathieu Flamini, Mikel Arteta, Jack Wilshere, Tomas Rosicky og Danny Welbeck.

Mulige startopstillinger:

Arsenal:
Cech
Bellerin – Mertesacker – Gabriel – Monreal
Coquelin – Cazorla
Ramsey – Özil – Sánchez
Walcott

Manchester United:
De Gea
Young – Smalling – Blind – Darmian
Schweinsteiger – Carrick
Mata – Rooney – Memphis
Martial

Hold øje med:

Der har været megen snak om Theo Walcott, og hvorvidt han egner som som decideret frontangriber – især som ene mand på toppen. Den engelske hurtigløber har dog vist fin form på det seneste og har scoret fire gange i sine seneste seks optrædener. Det er ikke svært at forestille sig, at hans fart kan true United-forsvaret, men heldigvis har han også for vane at misbruge flere chancer, end hvad godt er. Det ændrer dog ikke på, at den gæstende defensiv, der har set skrøbelig ud på kontraangreb, skal være på vagt.

Sagt om kampen:

”Baseret på teknik og taktik er Arsenal et af de bedste hold i ligaen, hvis ikke de er det bedste. Jeg kan godt lide den måde, de spiller fodbold på. Alligevel har de ikke vundet så meget, og det må de arbejde på, men det er ikke mit job. ” – Louis van Gaal

Skribentens bud på kampens udfald:

Da United besøgte Emirates i november 2014, spillede holdet forfærdeligt. Arsenal vadede i chancer, men alligevel kom vi derfra med en 2-1-sejr. Jeg tager ja-hatten på og tipper en gentagelse af det resultat.

Vidste du, at:

  • Forud for weekendens kampe lå Manchester United nummer ét i Premier League. Det var første gang siden august 2013.
  • Arséne Wenger har en relativt dårlig statistik mod United. Den franske manager har således vundet 14 gange, spillet 12 uafgjort og tabt 24.
  • Statistikken er mere lige, når man ser på Uniteds udebanekamp mod Arsenal i Premier League-æraen. Her er det blevet til syv United-sejre, otte uafgjorte og otte Arsenal-sejre.
  • I de 10 seneste indbyrdes opgør har Arsenal blot vundet to gange, senest i FA Cup-kvartfinalen i marts. I samme periode har United taget fem sejre.

TV:

Kampen vises på TV3 Sport 2.

Hvem spiller rivalerne imod?

  • Manchester City – Newcastle 6-1
  • Chelsea – Southampton 1-3
  • Everton – Liverpool (søn. 14.30)

Få Manchester Uniteds nye fodboldtrøjer med Martial, Memphis, Rooney osv. på ryggen

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

U18: Klart nederlag og rødt kort

Næste artikel

Jones ser frem til Arsenal-brag

Relaterede artikler
Gå til siden

Anti-Glazer tiltag fra flere fronter

Den tidligere Manchester United-direktør Michael Knighton har bekræftet, at han sammen med andre planlægger et købstilbud for at få Glazer-familien ud af klubben, Samtidig planlægger fangrupperinger endnu en Glazer-protest i hjemmekampen mod Liverpool d. 22 august.
ANNONCE
Total
0
Share