Optakt: Basel vs United

United kan i morgen med et point sikre sig førstepladsen i pulje A i Champions League.

Manchester United har gjort rent bord i de første fire kampe i Champions League, hvor Mourinhos tropper topper gruppe A med 12 point efter de første fire kampe. Målscoren hedder 10-1, og der er seks point ned til Basel og CSKA Moskva på de efterfølgende pladser.

I morgen gæster United så Basel, som var modstanderen i første runde. Her vandt United ganske sikkert med 3-0 takket være mål fra Fellaini, Lukaku og Rashford. Siden har schweizerne vundet to kampe og tabt en enkelt mere, så de kæmper hårdt med CSKA om en billet videre til knock-out kampene i foråret.

Efter en ellers noget svingende november, ramte United atter det gode spil og en storsejr i weekenden, hvor Newcastle blev sendt hjem fra Old Trafford med et nederlag på 4-1. Paul Pogba, Zlatan Ibrahimovic og Marcos Rojo er alle vendt tilbage efter skader, hvilket også har løftet stemningen i truppen.

Hjemmeholdet kommer også ind til opgøret med stor selvtillid og en storsejr i kufferten. I weekenden besejrede Basel bundholdet fra Sion med hele 5-1, og indtager pt andenpladsen i den bedste række i Schweiz, med seks point op til førerholdet fra Young Boys.

United gæstede sidst Basel i 2011. Her endte det med et nederlag på 2-1 til Sir Alex Fergusons tropper, der skuffende måtte forlade Champions League allerede efter gruppespillet den sæson.

Tid, sted & dato
Kampen spilles onsdag den 22.november 2017 med kick-off klokken 20.45 dansk tid. Opgøret mellem Basel og United spilles på St Jakob’s Park.

Dommer
Kampen dømmes af Daniele Orsato. Italieneren dømte sidst United i 2012, hvor det blev til et nederlag mod Cluj. Han kan virke glad for at uddele advarsler, og har givet hele 23 gule kort i de tre seneste kampe han har dømt.

Skader & karantæner
Eric Bailly og Phil Jones er begge ude med skader. Jose Mourinho fortalte dog på dagens pressemøde, at Bailly nærmer sig et comeback og allerede kan være tilbage på holdet i weekendens kamp. Michael Carrick er også fortsat ude med skade, og ikke klar til opgøret mod Basel.

Hos hjemmeholdet er Taulant Xhaka ude med karantæne. Derudover forventes det, at Omar Gaber, Germano Vailait og Ricky van Wolfswinkel må se til fra sidelinjen med skader.

Hold øje med
Dimitri Oberlin er pt udlånt fra Red Bull Salzburg til Basel, og den offensive midtbanespiller har været en profil hos det schweiziske mandskab i efterårets kampe. Den 20-årige kantspiller har tidligere i karrieren været jagtet af United, men valgte at takke nej, for at få mere spilletid og udvikle sig yderligere.

Mulig startopstilling

David de Gea
Ashley Young – Chris Smalling – Marcos Rojo – Daley Blind
Ander Herrera – Nemanja Matic – Paul Pogba
Jesse Lingard – Romelu Lukaku – Anthony Martial

Skribentens bud på kampen
Jeg tror United stiller i noget nær stærkeste opstilling, for at sætte tingene på plads og sikre førstepladsen inden sidste spillerunde, hvor der så kan spares spillere inden nogle vigtige kampe i ligaen i december.

Mon ikke vi får spilletid til alle tre tilbagevendte profiler, og at Mourinho dermed også bruger kampen til at få lidt gang i Fellaini, Rojo og Zlatan igen. United bør være i stand til at vinde uden større besvær, og jeg tror på en kontrolleret 0-2 sejr.

Sagt om kampen
– Han er ikke klar, så han kommer til at starte på bænken. Men han kommer nok til at spille, da han har brug for spilletid. Og vi har brug for ham i topform, siger Mourinho om Zlatan.

– Banen ser ok ud, men jeg må vurdere det mere præcist efter 20 minutters spil i morgen, lød det fra Mourinho om den udskældte bane i Schweiz.

TV
Kampen kan følges på TV3 Sport.

Hvem spiller ellers?
CSKA – Benfica (18.00)
Qarabag – Chelsea (18.00)
Juventus – Barcelona
Sporting – Olympiakos
Anderlecht – Bayern München
Paris SG – Celtic
Atletico Madrid – Roma
 

 

Læs mere om:

Podcast: Lyt til OldTrafford.dk’s podcast om Manchester United. Læs mere her
Rejser og billetter: Vi har samlet en masse tips og gode råd, hvis du vil opleve Manchester United på Old Trafford
Forrige artikel

Herrera: Kritik af Mourinho er unuanceret

Næste artikel

Smalling: Jeg er god nok til landsholdet

ANNONCE