Optakt: Bayern Leverkusen – Manchester United

United kan sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne med en sejr over Sami Hypias tropper.

“De røde djævle” er ubesejrede i Champions League i denne sæson. To sejre og to uafgjorte resultater er det blevet til, hvilket gør det engelske hold til førehunde i gruppe A. 

Bayern Leverkusen ligger på andenpladsen med ét point mindre end Manchester United. Tager de tre point mod de engelske mestre i morgen, kommer de et stort skridt tættere på videre avancement i den prestigefyldte turnering.  

På europæisk scene såvel som i Bundesligaen har Leverkusen vist god form. Ti sejre i deres seneste 13 kampe gør, at klubben er igang med deres bedste sæsonstart nogensinde. Hypias mandskab har ikke tabt, siden United besejrede dem 4-2 i det modsatte opgør på Old Trafford. 

David Moyes vil være opsat på, at United sætter tingene på plads i Champions League. Den 50-årige skottes start i Manchester United har været alt andet end problemfri. Ustabile præstationer i den hjemlige liga har gjort, at holdet har sat 15 point til i 12 kampe og ligger på en skuffende sjette plads. Problemer i den europæiske turnering er det sidste, Moyes & co. har brug for nu. 

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet onsdag den 27. november, klokken 20:45 på BayArena.

Skader/karantæne
Hjemmeholdet må efter alt sandsynlighed undvære Sidney Sam, der blev skadet i weekendens kamp mod Hertha Berlin. Kantspilleren har været ustyrlig i denne sæson, hvor han har scoret 11 mål i alle turneringer. Det er et hårdt slag for Leverkusen.

Forsvarsspilleren Roberto Hilbert er ude med en knæskade, mens midtbanespilleren Stefan Reinartz sidder over med hælproblemer.

Manchester United må atter undvære Michael Carrick grundet hans akillesproblemer. Marouane Fellaini har karantæne efter hans sene udvisning mod Real Sociedad i seneste spillerunde.

Til gengæld er der en chance for at Nemanja Vidic, Shinji Kagawa, Rafael, Robin van Persie og Phil Jones alle er klar igen ovenpå deres småskavanker. 

Desuden er Danny Welbeck kommet sig over sin knæskade. Den 23-årige englænder blev skiftet ind i weekendens 2-2-kamp mod Cardiff. 

Dommer
Svein Oddvar Moen fra Norge skal dømme kampen. 

Mulige startopstillinger

Bayern Leverkusen
Leno
Donati – Wollscheid – Toprak – Can
Hegeler – Bender – Rolfes – Castro – Son
Kiessling

Manchester United
De Gea
Smalling – Vidic – Evans – Evra
Valencia – Jones – Cleverley – Kagawa
Rooney – Van Persie 

Hold øje med:
Den tyske angriber Stefan Kiessling kom ikke på tavlen, da de to klubber mødtes sidst. Det ændrer ikke på, han har været brandvarm i denne sæson. 12 kasser har han leveret, og han nærmer sig med hastige skridt 150 scoringer for Leverkusen i alt. Han vil være opsat på at komme videre i Champions League med sin egen hjertesklub.

Sagt om kampen:
“Vi er nødt til at have point, og det ville være godt, hvis vi kunne gøre arbejdet færdigt (sikre videre avancement, red.) med en sejr. Hvis vi leverer en god holdindsats, er jeg sikker på, vi kan tage alle pointene med derfra” – Rio Ferdinand

Skribentens bud på kampens udfald:
Manchester United er bedre end Bayern Leverkusen, men de kommer ikke fra BayArena med tre point. 1-1 ender kampen. 

Vidste du, at…

  • Wayne Rooney blev den mest scorende britiske fodboldspiller i Champions League, da han scorede to mål mod Leverkusen i
    seneste indbyrdes opgør. Han har i alt scoret 29 gange.
     
  • Manchester United er ubesejrede i deres seneste ti kampe.
     
  • Bayern Leverkusen har ikke tabt en kamp på hjemmebane, siden Bayern München besejrede dem tilbage i marts måned. 
     
  • Det er den tidligere Liverpool-legende Sami Hypias første fulde sæson i spidsen for Leverkusen.

Hvem spiller rivalerne imod:
Real Sociedad spiller ude mod Shaktar Donetsk i den anden gruppekamp i pulje A.

TV:
Kampen vises på TV3 Sport2. 

Forrige artikel

Nobby Stiles ramt af kræft

Næste artikel

Officielt: RvP og Vidic sidder over

ANNONCE