Optakt: Burnley – Manchester United

Søndag spiller Manchester United på én af de sværeste baner i Premier League.

 

Mærk suset på Old Trafford: Se de bedste rejsetilbud her

Manchester United har haft et par opløftende oplevelser i de seneste dage. Først vandt de 2-0 over Chelsea på Old Trafford i Premier League og torsdag spillede de sig så i semifinalen i årets Europa League. Returkampen mod Anderlecht forløb langt fra som forventet, da de fleste havde forventet en sikker sejr oven på weekendens fornemme præstation. I stedet for blev det en forkrampet kamp, hvor ineffektiviteten igen må siges at være det store samtalepunkt.

Videre kom de efter forlænget spilletid, men det var med en alvorlig streg i regningen undervejs. Først måtte Marcos Rojo lade sig udskifte, med hvad der lignede en seriøs knæskade, og i den oprindelige spilletids døende sekunder, var turen så kommet til Zlatan Ibrahimovic. Den store svensker faldt helt forkert ned på det ene knæ, og de flester eksperter gætter på, at han som minimum er ude i den resterende del af denne sæson.

I fraværet af Zlatan Ibrahimovic blev brandvarme Marcus Rashford rykket helt op på toppen, og han skulle ikke bruge lang tid til at udnytte den nye position. Selvfølgelig vil Zlatan blive manglet, men Marcos Rojos skade kommer om noget på et endnu værre tidspunkt. Med skaden er United uden både Rojo, Jones og Smalling, og det stiller store krav til Daley Blind, som ikke virkede særlig sikker i sine indgreb mod Anderlecht.

Der er ikke tid til at restituere og slikke sårene for Manchester United, som skal i aktion igen bare tre dage efter triumfen mod Anderlecht. Her venter en særdeles svær opgave, når Sean Dyche og Burnley venter på Turf Moor i Premier League.

Burnley er det, man med rette kan kalde et ægte hjemmebanehold. I denne sæson har de hentet, og hold nu fast, 28 af 32 point hjemme på Turf Moor. En helt vanvittig statistik, der virkelig viser, at hjemmebanen er et særligt våben for Sean Dyches tropper. Kun fem hold har en bedre hjemmebanestatistik i denne sæson, og det er til trods for, at Burnley netop nu er placeret som nummer 14 i Premier League.

At pointene stort set kun kommer på hjemmebane for Burnley, gør kun sæsonens første opgør endnu mere skuffende for Manchester United. United er nemlig blot et af fire hold, der har smidt point til Burnley på hjemmebane. De andre tre er Hull, Sunderland og Middlesbrough, som netop nu besætter tre af de fire nederste pladser i Premier League – Av.

I det første opgør på Old Trafford husker de fleste nok, hvordan Tom Heaton valgte at stå sit livs kamp. Med hele 11 fantastiske redninger stod han i vejen for det hele, og efter kampen hed skudstatistikken 35-7 i Uniteds favør. Lad os ikke håbe, at Tom Heaton igen har valgt at tage supermandskostumet på under målmandstrøjen i søndagens opgør.

For at det hele ikke skal blive alt for negativt og pessimistisk i denne optakt, så har Burnley faktisk spillet skidt i den seneste periode. Her er det blot blevet til én sejr i de seneste 11 kampe. Arsenal, City og Tottenham har alle knækket koden tidligere i denne sæson på Turf Moor, og derfor er det da heller ikke en umulig opgave for Manchester United at vinde søndag.

Det skal samtidigt siges, at Manchester United netop nu er det tredje bedste udebanehold i ligaen, kun overgået af Chelsea og City. Man må forvente, at holdet ved, hvad der venter på Turf Moor på søndag og samtidigt håbe, at de seneste dages positive resultater kan give hele holdet et ekstra boost mod de tre point.

Dato og Tid:

Kampen spilles søndag d. 23/4-2017 klokken 15.15 på Turf Moor.

Skader og karantæner:

Manchester må fortsat undvære Jones, Mata og Smalling, mens Zlatan og Marcos Rojo er de seneste ærgerlige tilføjelser til skadeslisten.

Det er tvivl om Joey Barton, men det forventes, at han spiller. Gudmundsson forventes ikke at blive klar i tide.

Kampens dommer:

Anthony Taylor er manden med fløjten.

Mulige startopstillinger:

Burnley:

Heaton

Lowton – Keane – Mee – Ward

Boyd – Hendrick – Barton – Brady

Vokes – Barnes

Manchester United:

De Gea

Valencia – Bailly – Blind – Young

Herrera –  Pogba

 Lingard – Mkhitaryan – Martial

Rashford

Hold øje med:

Michael Keane har fået sin fodboldopdragelse på Carrington, men slog aldrig sit navn fast på førsteholdet. Siden ankomsten til Burnley i 2015 er han dog blomstret i sådan en grad, at han netop nu rygtes til flere af de engelske topklubber. Det er langt fra utænkeligt, at Keane laver en Pogba og igen er at finde på Old Trafford i den kommende sæson. Han er med sine 1.91 og 82 kg en stor og stærk forsvarsspiller, som de offensive spillere slår sig på. Uniteds letbenede offensiv kan meget let gøre det samme i søndagens opgør.

Sagt om kampen:

”Herrera og Young er friske til kampen, men derudover er de andre spillere ikke ordentligt restituerede. Vi har brug for alle muligheder på holdet nu, og det kan godt være, at Axel Tuanzebe må blive hjemme fra U-20 World Cup. Vi har brug for alt, hvad vi har, især defensivt”. – Jose Mourinho

Skribentens bud på kampens resultat:

Manchester United får det svært på søndag. Burnley har tidligere bevist, at de ikke har noget i mod at forsvare et point hjem, hvis det er til deres fordel. Den første kamp var én af de mest frustrerende i denne sæson, og minderne må stadig sidde i hovederne på spillerne. Jeg ser dog også spændende perspektiver i, hvis United vælger at stille med den foreslåede opstilling. Der skal letbenede spillere og fart til at nedbryde den defensive mur, og hvis de fire forreste begynder at finde hinandens løbemønstre, så er mulighederne der helt sikkert. Jeg tror, Manchester United knækker koden og vinder 2-0.

Vidste du, at:

  • Manchester United har spillet 23 kampe i streg uden nederlag. Vi skal tilbage til sæsonen 2010-2011 for at finde en lignende statistik.
  • Hvis United vinder på udebane mod Burnley, så er det fjerde udesejr i streg i Premier League.
  • Burnley har kun vundet én af deres seneste 11 kampe.
  • Sean Dyche har stået i spidsen for Burnley siden 2012.

TV:

Kampen vises på TV3+ og DPlay.

Hvem spiller rivalerne imod:

  • West Ham – Everton (Lørdag)
  • Liverpool – Crystal Palace (Søndag)
  • Chelsea – Tottenham (FA Cup, Lørdag)
  • Arsenal – Manchester City (FA Cup, Søndag)

 

Savner du fornuftig diskussion og snak om Manchester United?

Opret dig gratis på debat.oldtrafford.dk

Forrige artikel

Sky Sports: Zlatan ude resten af sæsonen

Næste artikel

Scholes ser kæmpe potentiale i Rashford

ANNONCE