Optakt: Chelsea gæster Old Trafford i vigtig kamp

Manchester United møder Chelsea i en vigtig kamp om at holde trit med toppen af Premier League.

Sæsonstarten for Manchester United har været en rodet affære fra den ene yderlighed til den anden. Nederlaget på 6-1 til Tottenham var en kæmpe skuffelse, mens klubbens seneste 2-1 resultat mod Paris Saint-Germain må siges at være et opløftende et af slagsen.

I øjeblikket er det derfor svært at vide, hvad man får, når man som seer tuner ind på en United-kamp, men der er dog positive ting at spore ud fra de to seneste kampe. En væsentlig forskel fra den sløje start og frem til nu, er at træner, Ole Gunnar Solskjær har valgt spillere i sin startopstilling, som yder en disciplineret indsats. Det har altså betydet, at Paul Pogba måtte en tur på bænken. Om dette skyldes at franskmanden er ude af form, eller om Solskjær har valgt ham fra grundet hans til tider udisciplineret indsats, er et spørgsmål, som vi måske finder ud af i kampen mod Chelsea. Under alle omstændigheder har de to arbejdsheste, Scott McTominay og Fred, ydet en flot disciplineret indsats i Pogbas fravær. Det har været et resultat, der har været til at føle på. Selvom det på ingen måde har været revolutionerende, så har de været med til at vise en gejst og en vilje, som har spredt sig. Holdet har reelt set lignet et hold, som gerne ville vinde, hvilket det i særdeleshed manglede i de indledende kampe. Derfor kan man som United-fan godt være optimistisk forud for opgøret mod rivalerne fra Chelsea.

Chelsea har også haft en blandet start på sæsonen. De er ganske vist ikke løbet ind i store nederlag, men ligesom United, døjer London-klubben med problemer i forsvaret. Frank Lampards tropper har af to omgange lukket tre mål ind mod henholdsvist West Bromwich og Southampton. Særligt kampen mod West Bromwich viste deres svaghed i bagkæden sig, hvor Chelsea faktisk var bagud hele 3-0 ved pausen. I samme kamp viste Chelsea dog også god holdånd, hvor de kom tilbage i kampen og fik uafgjort.

Chelsea har forud sæsonen købt stærkt ind, hvor det særligt er værd at bemærke at Timo Werner, Kai Havertz, Hakim Ziyech, Ben Chilwell og Thiago Silva er blevet hentet ind. Det er virkelig gode spillere, som klubben har hentet ind og samtidig er spillere, som mere eller mindre er gået direkte ind i startopstillingen. Det betyder dermed også, at spillerne er nye i Premier League og derfor også har brug for tid til at falde på plads.

Ved de to klubbers sidste møde endte Chelsea som sejrsherre med resultatet 3-1 i FA Cuppen. Med til den historien var at United på daværende tidspunkt, satsede stort på både Europa League og Premier League i bestræbelserne på at få en Champions League plads. Det betød, at United både sparede Paul Pogba, Anthony Martial og på det tidspunkt en brandvarm Mason Greenwood. Det må dog forventes, at United stiller stærkest op til kampen, da de har brug for points for at holde trit med toppen. Begge klubber har indtil videre haft et møde med en topklub i England og har tabt. Derfor er kampen også vigtig for både naturligvis i forhold til point, men det giver også et boost for et hold, at vinde over en direkte rival. Et boost som både Solskjærs og Lampards tropper har brug for i bestræbelserne på at kravle op ad tabellen.

Dato, tid og sted:

24. okt, 18:30, Old Trafford.

Skader og karantæner:

Harry Maguire og Mason Greenwood er begge tilgængelige igen. Martial er fortsat ude med karantænen fra det smertelige nederlag til Tottenham. Eric Bailly er skadet og ventes ude i fire uger. I Chelsea-lejren er Kepa den eneste skadede spiller.

Mulig startopstilling:

Manchester United

De Gea

Wan-Bissaka – Maguire – Lindelöf – Shaw

Pogba – McTominay

Telles – Fernandes – Greenwood

Rashford

Chelsea:

E. Mendy

R. James – Silva – Zouma – Chilwell

Jorginho – Kanté

Zyiech – Havertz – Mount

Werner

Hold øje med:

Med Chelseas mange spændende indkøb kan det være svært at sætte finger på en spiler. Jeg vil dog forsøge med Ziyech, som ganske vist fortsat har sin første startopstilling til gode, men han kan få en afgørende rolle. Vi så, hvor dygtig en spiller han er i Ajax og hvis han får chancen fra start, vil han givetvis forsøge at styrke sin position i klubben.

Skribentens bud på kampens resultat:

Med fare for at lyde som om jeg ikke er tilhænger af Paul Pogba, så mener jeg ikke, at Solskjær skal gøre brug af ham i kampen. Vi har brug for den kampgejst, som holdet har vist uden ham. Jeg mener desuden også, at han virker til at være i dårlig form. Men hvis han ikke indgår i startopstillingen, så er jeg optimistisk og tror på en sejr i en målrig-affære. 3-1 til United.

Vidste du at…?

  • Hvis United taber hjemmekampen mod Chelsea, vil det være første gang siden 1930, at det er sket i sæsonens tre første kampe på Old Trafford.
  • Marcus Rashford har scoret fire mål i de seneste tre møder med Chelsea.
  • Solskjær har vundet fire ud af seks kampe mod Chelsea som træner.
  • Chelsea har lukket 63 mål ind i 43 kampe under Lampards ledelse. De lukker dermed 1,5 mål ind pr kamp – hvilket er den værste statistik for en manager i Chelsea.
  •  I 2020 er det kun Arsenal, som har smidt flere point end Chelsea efter at have været foran.
  • Edison Cavani kan få sin debut i kampen mod Chelsea. Han har dog ikke spillet en kamp siden februar.

Hvor kan kampen ses?

Den kan ses på 3+.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Ny trøje lanceret i samarbejde med Pharrell

Næste artikel

Startopstilling: Fire mand i forsvaret igen

Relaterede artikler
Maguire og Rangnick
Gå til siden

David Ornstein: United intensiverer trænerjagt

Ifølge den pålidelige journalist David Ornstein udnytter Manchester United den korte vinterpause og ugerne herefter til at tage skridtet videre i jagten på en permanent træner.
Total
0
Share