Optakt: Chelsea – Manchester United

Wayne Rooney, Anthony Martial og co. har momentum med sig, men historien imod sig, når de søndag eftermiddag skal forsøge at slå Chelsea på Stamford Bridge i London.

Meget har været sagt og skrevet om Manchester Uniteds svingende form denne sæson, og på en ucharmerende femteplads er man i overhængende fare for at gå glip af kvalitikationen til næste års Champions League.

Men der er nok få, der er uenige i, at Chelsea, som United gæster søndag eftermiddag, på alle måder har stået for sæsonens værste skuffelse. I store dele af sæsonen har holdet, der sidste år vandt det engelske mesterskab, været i fare for at ryge under nedrykningsstregen. Holdet, placeret som nummer 13 i tabellen, har således kun hentet 29 point efter 24 kampe – 27 færre, end tilfældet var på samme tidspunkt sidste år.

Derfor bliver morgenkampens opgør nok af en anden karakter, end man har været vant til i de senere år, hvor Chelsea og Manchester United på skift har kæmpet om trofæerne. Faktum er dog stadig, at Stamford Bridge traditionelt er et af de sværeste steder, United har besøgt. Sidste gang, man vandt på ”broen”, var tilbage i 2012 – eneste sejr siden 2002 i ligasammenhæng.

United må dog alligevel rejse til London med en god fornemmelse. Flere fans har været enige om, at 3-0-sejren over Stoke sidste weekend var en af de mest imponerende præstationer for sæsonen, mens man også kan hente optimisme i, at makkerskabet mellem Wayne Rooney og Anthony Martial for alvor blomstrede op, da de hver især tegnede sig for et mål og et oplæg mod Stoke.

Spørgsmålet bliver dermed, om fortidens spøgelser vil få indflydelse, eller om United formår at rejse til Stamford Bridge med tro på eget spil – og sikre sig den første sejr på ”broen” i næsten tre et halvt år.

Med Tottenhams og Leicesters imponerende form i øjeblikket, og et Arsenal-hold, der møder Bournemouth, er en sejr strengt påkrævet, hvis man vil opretholde chancerne for at spille i Champions League i den kommende sæson.

Dato, tid og sted:

Opgøret sparkes i gang søndag d. 7. februar, kl. 17.00 på Stamford Bridge i London.

Dommer:

Michael Oliver dømmer søndagens opgør.

Skader og karantæner:

Det forventes, at Phil Jones når at blive klar til opgøret. Til gengæld må United stadig undvære Ashley Young, Bastian Schweinsteiger, Marcos Rojo, Antonio Valencia og Luke Shaw.

Modstanderne fra Chelsea er mindre ramt, hvad skader angår, da man må undvære Loic Remy og Radamel Falcao. Pedro Rodriguez forventes at blive klar.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

De Gea

Darmian – Smalling – Blind – Borthwick-Jackson

Schneiderlin – Carrick

Lingard – Mata – Martial

Rooney

Chelsea

Courtois

Ivanovic – Zouma – Terry – Azpilicueta

Mikel – Fábregas

Willian – Oscar – Hazard

Costa

Hold øje med:

Diego Costa var her, der og allevegne sidste sæson, hvor han nåede op på 20 ligamål. I denne sæson har han, ligesom resten af Chelsea-holdet, dog været anderledes dårligt kørende – og trukket mange negative overskrifter på grund af sin ofte usportslige opførsel.

Der er dog antydninger af, at den brasilianskfødte spanier er ved at være på rette vej igen; med seks mål og tre målgivende oplæg i sine sidste otte kampe, har han således været en stor faktor til, at Chelsea rent offensivt er blevet bedre kørende efter nytår.

Er han motiveret til morgendagens store opgør, kan han hans målnæse, fysik og provokerende adfærd derfor vise sig at blive en stor mundfuld for Uniteds backkæde.

Sagt om kampen:

”Det er vigtigt at vi tør udfordre dem over hele banen, og giver manden med bolden spilmuligheder. Jeg håber vi kan vise dette mod på banen, for så kan vi vinde over Chelsea. Og at vinde ude mod Chelsea, vil give os et kæmpe løft” – Louis van Gaal.

”Tirsdagens sejr over Stoke satte en ny standard for Manchester United – det var en opvisning i angrebsfodbold, vi kunne have set for år tilbage. Men kan de opretholde deres momentum på Stamford Bridge, hvor de kun har vundet én Premier League-kamp siden 2002?” – Steve Bower, Match of the Day, BBC.

Skribentens bud på kampens udfald:

Med tanke på Uniteds historiske dårlige præstationer på Stamford Bridge, er det svært ikke at være en anelse forsigtig, når man skal komme med et bud på resultatet. Omvendt kan jeg bare heller ikke se bort fra, hvor dårligt Chelsea har været rent defensivt i denne sæson. Særligt på hjemmebane har man været ustabile, senest eksemplificeret med 3-3 og 2-2-resultaterne mod Everton og West Brom.

Med andre ord kommer der ikke et bedre tildspunkt, hvis United skal overkomme deres uheldige stime på ”broen”. Jeg tror og håber derfor på, at United kan hive første sejr hjem siden 2012.

1-0 til United.

Vidste du, at…

  • Chelsea er ubesejrede i deres seneste ni liga- og cupkampe mod Manchester United (Fem sejre, fire uafgjorte).
  • Manchester United har kun vundet en enkelt ligakamp på Stamford Bridge siden 2002 – nemlig da de vandt 3-2 i 2012.
  • Chelsea er ubesejrede i deres seneste otte kampe – den længste stime af alle hold i Premier League – men har ikke prøvet at vinde to kampe i træk siden de vandt titlen tilbage i maj.
  • Manchester United vil med nederlag i morgen have den laveste pointtotal på dette stadie af Premier League i turneringens historie.
  • Wayne Rooneys fem mål i de sidste fem kampe er mere, end han registrerede i de forgående 25 kampe. Kaptajnen har desuden været involveret i otte af Uniteds sidste ti ligamål (Fem mål, tre oplæg).

TV:

Kampen vises på TV3 Sport 2.

Hvem rivalerne spiller imod:

  • Manchester City 1 – 3 Leicester
  • Liverpool 2 – 2 Sunderland
  • Tottenham 1 – 0 Watford
  • Southampton 1 – 0 West Ham
  • Bournemouth – Arsenal (søn 14.30)

Overvejer du at rejse til Old Trafford? Vi guider dig på vej her

 

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Lindegaard: Jeg skulle være skiftet før

Næste artikel

Startopstillingen mod Chelsea

Relaterede artikler
Total
0
Share