Optakt: FC Astana

I aften begynder den europæiske sæson for Manchester United. Old Trafford danner rammen for den første gruppekamp i Europa League for Manchester United, når FC Astana fra Kazakhstan kommer på besøg. Læs vores optakt til kampen her.

Når Manchester United i aften indleder deres Europa League-kampagne for 19/20-sæsonen mod de kazakhstanske mestre fra FC Astana, så er det en oplagt mulighed for Ole Gunnar Solskjær til at tage sin brede trup i anvendelse.

Der er nemlig flere spillere, som banker på til en plads i startopstillingen og en hjemmekamp mod et upåagtet østeuropæisk hold, kunne være en passende anledning til at ryste posen og give chancen til nogle af de spillere som ellers normalt må se langt efter spilletid i ligaen.

Det ser da også ud til at være planen for den norske manager, som på gårsdagens pressemøde kunne løfte sløret for at unge Axel Tuanzebe er udset en startplads, ligesom at 17-årige Mason Greenwood også kan forvente spilletid i kampen.

Kampen skal selvfølgelig ikke angribes som en ubetydelig træningskamp. Der er vigtige point på spil og Manchester United skal gå videre fra gruppen. Det står slet ikke til diskussion. En exit fra gruppespillet af Europa League vil være intet mindre end en fiasko for Manchester United.

Turneringen kan meget vel vise sig at blive den letteste vej tilbage til det forjættede land, Champions League, hvor man i sin egen selvforståelse nok føler sig mere hjemme, end man gør i Europa League. Kampen skal derfor ikke negligeres, men når det er sagt, så burde et hold, som aktuelt indtager en 3. plads i den kazakhstanske liga, være en relativt overkommelig opgave for et hold som Manchester United, selv med spillere som Tuanzebe, Greenwood og Fred på banen. 

FC Astana måtte se sig besjret af FC CFR 1907 Cluj fra Rumænien i kampen om Champions League fodbold, men har til gengæld ekspederet Valetta FC fra Malta og hviderussiske Bate Borisov ud på vejen mod Europa Leagues gruppespil. Hvis du er interesseret i en mere udførlig analyse af FC Astana, har vi tegnet et protræt af klubben, som kan læse her: 

Europa League: Hvem er FC Astana?

Dato, tid og sted:

Kampen spilles i aften, torsdag den 19. september klokken 21.00 på Old Trafford.

Kampens dommer:

Franske Francois Letexier vil være manden med fløjten til aftensen kamp, hvor VAR ikke vil blive taget i anvendelse. 

Skader og karantæner:

Paul Pogba, Anthony Martial og Luke Shaw sidder alle fortsat ude, ligesom at Daniel James også vil sidde over efter, at han pådrog sig et slag i kampen mod Leicester. 

Mulige startopstillinger:

                                                                       Manchester United

                                                                                 De Gea

                                                            Dalot – Tuanzebe – Maguire – Young

                                                                         Fred – McTominay

                                                                 Lingard – Andreas – Chong

                                                                                Greenwood

                                                                              FC Astana

                                                                              Nenad Eric                                                                        

                                                  Rukavina – Postnikov – Simunovic – Shomko

                                             Tomasov – Logvinenko – Majevski – Sigurjonsson

                                                                           Mubele – Rutariu

Hold øje med:

Marin Tomasov har været den primære trussel for træner, Roman Hryhorchuk’s mandskab denne sæson. Den 32-årige kroatiske landsholdsspiller har scoret 19 mål siden den hjemlige liga begyndte i marts måned, heriblandt 7 mål i Europa på FC Astanas vej mod gruppespillet. 

Forsvarsspilleren Antonio Rukavina er med sine 35 år en af den mest rutinerede spillere i truppen for FC Astana og har blandt andet tidligere spillet undet Jürgen Klopp i Borussia Dortmund fra 2008 til 2009, ligesom han tidligere er nået til semi-finalerne i Europa League med sin tidligere klub, Villarreal tilbage i 2016.

Skribentens bud på kampens resultat:

Manchester United har brug for at sende et signal, og det forventer jeg også, at de gør. United vinder kampen sikkert med 3-0 og McTominay kommer på tavlen som første målscorer. 

Sagt om kampen:

”En af starterne sidder her ved siden af mig [Tuanzebe red.]. Jeg har en stor trup. Vi så i pre-season at alle kan kæmpe om pladserne. Da sæsonen gik i gang matte vi tage en beslutning om, hvem der starter inde. Axel [Tuanzebe red.] er en af dem, der uheldigvis lige akkurat ikke kom ind i start-elleveren. Men nu er det en chance for nogle af dem til at få minutter på banen. Vi har en kamp hver tredje eller fjerde dag nu, så vi kommer til at se hele truppen blive brugt mere. Der kommer unge spillere på banen i morgen, Greenwood spiller helt sikkert.”

– Solskjær på pressemødet forud for kampen. 

Vidste du, at…

  • FC Astana har aldrig mødt et engelsk hold før, inden aftenens opgør.
  • Den kazakhstanske klub blev først oprettet i 2009 og har siden domineret den kazakhstanske liga. 
  • Den kazakhstanske liga er godt i gang, og FC Astana har allerede spiller 24 kampe i indeværendde sæson, som starter i marts måned. 

Hvor kan kampen ses?

Kampen vises på Eurosport 2.

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Forrige artikel

Tuanzebe: Den rigtige beslutning at blive i United

Næste artikel

Overbliksartikel: Bliv klar til Europa League

ANNONCE