Optakt: Feyenoord – Manchester United

Manchester United skal forsøge at lægge derby-nederlaget bag sig, når de tager hul på Europa League ude mod Feyenoord.

Torsdag aften tager Manchester United hul på en turnering, hvor holdet har rigtig meget at tabe, meget lidt at vinde og næsten kun kan skuffe. Det er den lidt triste realitet før den første gruppespilskamp i Europa League mod Feyenoord. Den næstfineste europæiske klubturnering er – med al ære og respekt – en turnering for de næstbedste hold, og det er ikke det selskab, som United ser sig selv være en del af.

Mourinhos udtalelser om Europa League, som du kan læse længere nede i artiklen, taler sit eget sprog. Turneringen er nedprioriteret, og manageren kommer til at bruge turneringen til at give spilletid til dem, som ikke spiller så meget i Premier League. Det har han også vist ved at lade Wayne Rooney, Luke Shaw, Antonio Valencia og Henrikh Mkhitaryan blive hjemme i Manchester United. Alligevel forventes det, at United går videre fra gruppen, hvor de tre andre hold er ukrainske Zorya, tyrkiske Fenerbahce og hollandske Feyenoord, modstanderen i første runde.

Efter nederlaget i Manchester-derbyet er Mourinho klar over, hvor vigtigt det er at vinde den næste kamp. Det bliver dog ikke nødvendigvis let mod et Feyenoord-hold, der har startet sæsonen stærkt. Fem kampe inde i Æresdivisionssæsonen har Feyenoord kun prøvet at vinde og derfor ligger de selvfølgelig også nummer et. Derudover har de scoret masser af mål. 15 styks har de scoret, hvoraf den danske landsholdsangriber Nicolai Jørgensen har scoret tre.

På trods af at Feyenoord er en af de større klubber i Europa League-sammenhæng ville det være en overraskelse, hvis de formår at slå United. Englænderne er store favoritter, og Mourinho sagde på dagens pressemøde, at han håber, at United kan komme stærkt fra land i gruppespillet. Hvis spillerne er fokuserede og motiverede, så bør de også kunne slå Feyenoord.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles torsdag den 15. september i Rotterdam og fløjtes i gang kl. 19.

Dommer:

Spanske Jesús Gil Manzano vogter fløjten.

Skader og karantæner:

Phil Jones har ikke været med i en kamptrup under Mourinho endnu, og han kommer heller ikke til det i den kommende måned. Han er nemlig ude med en knæskade. Henrikh Mkhitaryan er også ude med en skade, mens Wayne Rooney, Jesse Lingard, Luke Shaw og Antonio Valencia er blevet hjemme i Manchester.

Feyenoords sædvanlige førstekeeper Kenneth Vermeer er ude med en skade, og det samme gælder forsvarsspilleren Sven van Beek.

Mulige startopstillinger:

Manchester United:

De Gea

Darmian – Smalling – Blind – Rojo

Schneiderlin – Herrera

Young – Mata – Memphis

Rashford

Feyenoord:

Jones

Karsdorp – Botteghin – Kongolo – Woudenberg

El Ahmadi – Vilhena

Toornstra – Kuyt – Elia

Jørgensen

Hold øje med:

Feyenoord har en håndfuld spillere, som de fleste nok vil kende til. Den mest velkendte er nok den tidligere Liverpool-spiller Dirk Kuyt, som for nogle år siden endda scorede et hattrick mod United. Derudover er kantspilleren Eljero Elia, der har været udlejet til Southampton og har spillet 28 landskampe for Holland, også en af holdets store profiler, mens danske Nicolai Jørgensen formentlig kommer til at starte på toppen. Yderligere kan nogle måske huske Brad Jones, der har en fortid i Liverpool og en række andre engelske klubber.

Sagt om kampen:

”Det her er ikke en turnering, som Manchester United ønsker. Det er ikke en turnering, som jeg ønsker, og det er ikke en turnering, som spillerne ønsker. Men det er turneringen, som vi er i, og det er realiteten. Vi bliver nødt til at se på turneringen med respekt.” – Jose Mourinho om Europa League.

Skribentens bud på kampens udfald:

Selvom Feyenoord formentlig vil være mere motiverede end Manchester United, så har United unægtelig større kvalitet end hollænderne. Selv med en del rotation bør det hold, der kommer på banen, være godt nok til at slå Feyenoord, og det tror jeg også, at de gør. 3-1 til United.

Vidste du, at…

  • United har kun mødt Feyenoord to gange tidligere. Det var da holdene var i samme Champions League-gruppe i 1997/1998. United vandt begge kampe
  • Feyenoord har vundet Æresdivisionen tredjeflest gange med ni titler. Kun Ajax Amsterdam og PSV Eindhoven har vundet titlen flere gange
  • Feyenoord er den tidligere Manchester United-spiller og nuværende Fenerbahce-spiller Robin van Persies barndomsklub

TV:

Kampen vises på 6’eren.

Hvem spiller rivalerne imod:

I den anden gruppespilskamp mødes Zorya og Fenerbahce i Ukraine.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

20 spillere udtaget til Feyenoord-kamp

Næste artikel

Zlatan: Jeg accepterer ikke nederlag

ANNONCE