Optakt: Gensyn med Paris

United vender tilbage til Parc des Princes for første gang siden “Miraklet”. Der venter en svær udfordring mod en Champions League-finalist der er i god form i Ligue 1.

Parc des Princes har fået en særlig betydning i moderne Manchester United-historie, men kun den mest blåøjede fan kan benægte at heldet var på de røde trøjers side sidste gang de var på besøg.

Alt tyder på at der i morgen aften venter United en seriøs udfordring.

Paris Saint-Germain overkom i sidste sæson deres Champions League-kompleks og nåede hele vejen til finalen. Et fremragende Bayern München-mandskab holdt parisernes fingre fra den mest eftertragtede pokal i klubfodbold, men der var ikke meget er skilte de to hold ad i en tæt finale.

Thomas Tuchels mandskab er som bekendt stjernespækket og plejer at rulle den franske liga over uden den store konkurrence, men i denne sæson havde de vanskeligheder i de første par kampe, ikke mindst takket være et utal af skader.

Nederlag RC Lens og Olympique Marseille i de to første kampe af Ligue 1 er dog blevet efterfulgt af et forrygende forløb på fem sejre, stadig med et hav af profiler ude med skader.

Metz, OGC Nice, Stade de Reims, Angers og senest Nimes Olympique er alle blevet fejet af banen, med en samlet målscore på 16-1 i parisernes favør.

I den seneste sejr mod Nimes (fredag den 16. oktober) måtte PSG undvære ni profiler der ville kunne spille på de fleste hold i verden: Mauro Icardi, Neymar, Marquinhos, Ángel Di María, Juan Bernat, Julian Draxler, Thilo Kehrer, Marco Verratti og Danilo Pereira var alle udeladt af truppen.

Alligevel kørte PSG en sikker udebanesejr på 4-0 hjem med 76 % boldbesiddelse, over 30 skud (11 på mål) og ramte træværket tre gange.

PSG har en af de største trupper af kvalitetsspillere i verden, og det viste sig i sejren mod Nimes. Der var flotte præstationer fra de to backs Alessandro Florenzi og Michel Bakker, og den nye mand Rafinha Alcantara på midtbanen.

Men showet blev stjålet af to offensive spillere. Kylian Mbappé scorede to mål fra den ene fløj, og Pablo Sarabia scorede en og assisterede to fra den anden fløj.

Kylian Mbappé er særligt en mand United skal holde øje med i morgen, han lader til at have ramt sin form de seneste par uger og kan blive en håndfuld for en United-bagkæde uden Harry Maguire.

United er i modsætning til Paris i problemer i den hjemlige liga.

En rodet start på sæsonen har lagt tidligt pres på Ole Gunnar Solskjær, der dog må være lettet over at hive en sen sejr over Newcastle hjem i weekenden. Særligt når man tænker på Uniteds program de næste tre uger, hvor man efter PSG skal krydse klinger med Chelsea, RB Leipzig, Arsenal og high-flying Everton.

United lukkede mål ind efter halvandet minut mod Newcastle, og den slags mangel på koncentration er der ikke plads til mod PSG.

Pariserne er i god form både defensivt og offensivt i den hjemlige liga, men United er deres første større udfordring i denne sæson siden de tabte (i en ophedet affære!) til Marseille.

Det er dog til at forvente at Tuchel og hans spillere er godt opsatte på at få revanche fra sidst Manchester United var på besøg, en sort plet i klubbens kortidshukommelse.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles tirsdag den 20. oktober klokken 21.00 på Parc des Princes i Paris.

Skader og karantæner:

United må undvære Mason Greenwood og Harry Maguire til skader. Edinson Cavani er ikke blevet dømt kampklar og er ikke rejst med truppen til Paris. Phil Jones og Marcos Rojo er ikke tilgængelige.

PSG må med sikkerhed undvære Mauro Icardi, Juan Bernat og Thilo Kehrer. Marquinhos, Marco Verratti, Julian Draxler, Danilo Pereira og Leandro Paredes er alle tvivlsomme. Julian Draxler og Marquinhos er netop vendt tilbage efter skader.

Mulig startopstilling:

Paris Saint-Germain

Navas

Florenzi – Diallo – Kimpembe – Kurzawa

Herrera – Gueye – Rafinha

Di Maria – Neymar – Mbappé

Manchester United

Martial – Rashford

Telles – Pogba – Matic – Bruno – Wan-Bissaka

Shaw – Lindelóf – McTominay

De Gea

Hold øje med:

Som United-fan er det selvfølgelig værd at holde øje med tidligere spillere som Ander Herrera og Angel Di Maria. Fra et objektivt synspunkt er det nok Neymar og særligt en Kylian Mbappé i form man bør holde ekstra fokus på. Jeg vil dog gerne smide et mindre kendt navn i hatten. Pablo Sarabia starter muligvis ikke inde, men han var banens bedste i PSG’s seneste kamp med mål og to assists, og kan blive en vigtig brik i kampens forløb.

Skribentens bud på kampens resultat:

Det har regnet med mål i Premier League indtil videre, og PSG scorer for sjov i Ligue 1 i øjeblikket. Der har været så mange vanvittige resultater på tværs af de europæiske ligaer på det seneste, så jeg føler mig fristet til at kaste en 3-3 i hatten. PSG dominerer bolden og scorer mål de bør score, United får et par kontramål eller straffespark.

Vidste du at…?

United og PSG kun har mødt hinanden tre gange nogensinde? 

United aldrig har holdt et clean sheet imod PSG?

Der har været over 2.5 mål i alle Uniteds kampe i denne sæson?

PSG har scoret først i deres seneste fem kampe?

Hvor kan kampen ses?

Kampen vises på 3+.

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Maguire, Cavani og Greenwood udeladt af truppen til Paris

Næste artikel

Tuchel: Cavani stadig en af verdens bedste

ANNONCE