Optakt: Gensyn med Welbeck

United gæster i morgen aften Arsenal, i en kamp begge hold gerne skulle vinde for at holde trit med toppen af Premier League.

For nogle år siden var kampene mellem Arsenal og Manchester United nogle af de mest spændende og højdramatiske i løbet af sæsonen. De senere år har denne gnist manglet, dels fordi klubberne har formået at skrue lidt ned for intensiteten og dels fordi Arsenal ikke længere har været en af de absolutte bejlere til guldet i ligaen.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

Men kampene mod Arsenal er alligevel altid noget specielt, og i morgen er ingen undtagelse. Der er masser af små kampe i kampen, og begge hold skal gerne tage alle tre point, for at holde trit med de absolutte tophold i ligaen, og holde sig til i kampen og medaljerne.

Det er første møde mellem Arsene Wenger og Louis van Gaal i Premier League, og hollænderen håber at få skovlen under sin franske kollega på modsatte bænk. United jagter også første sejr på fremmed græs i denne sæson, og den skulle gerne komme i morgen.

Skadeslisten vokser

Selv om der ikke har været kamp for United de sidste to uger, er skadeslisten desværre ikke blevet kortere. Næsten tværtimod. Landskampene har kostet dyrt, da en af sæsonens bedste spillere, Daley Blind, er ude på ubestemt tid med en knæskade.

Desuden er både Rafael, Falcao, Young, Lingard, Rojo og Jones definitivt ude, mens der er spørgsmålstegn ved både Evans, Shaw og Carrick. Dog skulle de to sidstnævnte have trænet med i dag på Carrington, hvilket giver håb om deltagelse i morgen.

Arsenal har også døjet en del med skadede spillere, men har i morgen muligheden for at give comeback til både Mikel Arteta og Olivier Giroud. Til gengæld er både Danny Welbeck og Theo Walcott tvivlsomme for the Gunners.

Gensyn med tidligere profiler

Skulle Welbeck blive klar, vil det blive til en gensyn med den tidligere United-angriber, der forlod Old Trafford på transfervinduets sidste dag i sommers. Welbeck har gjort det ganske fint for Arsenal siden skiftet. Fem mål i 12 kampe er det blevet til for Welbeck, der har fået lov at spille helt i front, hvilket er hans foretrukne position.

Samtidig bliver morgendagens opgør endnu engang et visit til den gamle hjemmebane for Robin van Persie, der håber at kunne få gang i målkontoen mod hans gamle arbejdsgiver. Hollænderen scorede i de netop overståede landskampe, og håber at kunne overføre denne form til United.

Det samme gælder for Wayne Rooney. Anføreren fejrede sin landskamp nummer 100 for England, og scorede siden to gange mod rivalerne fra Skotland. Van Gaal håber nu, at Rooney vil være i stand til at gentage denne bedrift for United i morgen.

Skribentens bud på opgøret

Det kan meget vel gå hen og blive en særdeles underholdende og målrig kamp. Begge hold har deres forcer i det offensive spil, og med skader i bagkæden hos United, vil vi nok endnu engang sætte vores lid til David de Gea i buret, og så ellers håbe offensiven rammer dagen.

Jeg glæder mig meget til at se hvordan van Gaal vil blande kortene, men vil tro der er genvalg til formstærke Fellaini på midten og til unge McNair i forsvaret. Derudover håber jeg at unge Ben Pearson kan få lov at komme med på bænken, da han kan gå hen og blive en god erstatning for Blind på den defensive midtbane.

Arsenal er et stærkt hold, der på de bedste dage kan spille lige op med de bedste hold i Europa. De har dog også svagheder, dels i forsvaret og dels i omstillinger mod dem. Svagheder som United bør kunne udnytte med de typer der er på holdet lige for tiden.

Derfor tror jeg på sæsonens første udesejr for van Gaal og co, hvilket vil være ekstremt vigtigt for moralen og selvtilliden i den kommende tid. Jeg tipper derfor 2-3 til United.

Bud på startopstillingen

David de Gea
Antonio Valencia – Patrick McNair – Michael Carrick – Luke Shaw
Juan Mata – Ander Herrera – Marouane Fellaini – Angel Di Maria
Wayne Rooney (C) – Robin van Persie

Hold øje med

Alexis Sanchez har på det seneste været flyvende for the Gunners. Chileneren har hurtigt tilpasset sig livet i London og Premier League siden skiftet fra Barcelona. Hans evne til at skifte position i løbet af kampen kan forvirre Uniteds forsvarskæde, som skal være på tæerne hele kampen for at holde Sanchez fra at score.

Kampens dommer

Det vil være Mike Dean som skal styre slagets gang i morgen kl. 18.30 på Emirates. Han har tidligere dømt fire af denne slags kampe, hvilket har kastet en uafgjort og tre sejre til United af sig.

Facts om kampen

– United har blot tabt en af de seneste 14 kampe mod Arsenal. Det skete på Emirates i maj 2011.
– United har vundet over Arsenal 20 gange i Premier League, og er derfor det hold i ligaen som Arsene Wengers tropper har det sværest med.
– Alexis Sanchez har lavet 12 mål i de seneste 14 kampe for Arsenal, og scoret hele seks mål i de sidste fire kampe i ligaen.
– United har fået den værste sæsonstart siden 1989/90.
– Mata og Rooney har det godt med Arsenal. Rooney er sammen med Robbie Fowler den spiller med flest mål mod Arsenal (ti stk). Samtidig har Juan Mata scoret fire mål og lavet to assists i hans fem kampe fra start mod the Gunners.

Husk; Du kan naturligvis se kampen mellem Arsenal og United på Den Glade Gris, og andre United-pubs rundt om i landet, med mange andre United-fans. Go’ kamp.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Fellaini: Der kommer mere fra mig

Næste artikel

U18: To mål af Rashford sikrede sejren

Relaterede artikler
Gå til siden

United jagter Rabiot

Ifølge flere pålidelige medier og journalister er Manchester United tæt på Adrien Rabiot.
ANNONCE
Total
0
Share