Optakt: Hull City – Manchester United

United skal forsøge at opretholde den gode form, når de besøger KC Stadium på Boxing Day.

David Moyes’ mandskab kan vinde deres femte kamp i streg, når de i morgen møder Hull City. Efter en forfærdelig start på december, hvor United hentede ét ud af mulige ni point i Premier League, er de efterhånden kommet tilbage på rette spor.

Den aktuelle placering som nummer otte i den hjemlige liga er dog stadig langt fra vanlig standard, og det faktum at ærkerivalerne fra Liverpool ligger på førstepladsen otte point foran de regerende mestre er bare ekstra salt i såret.

Manchester United er pressede til at forlænge striben af gode resultater, men det bliver langtfra en ”walkover” på KC Stadium mod Hull City.

Ledet af United-legenden Steve Bruce har holdet haft en fremragende hjemmebanestatistik i denne sæson. Sølle tre mål har Hull lukket ind i egen hule, hvilket er bedre end noget andet hold i Premier League.

Oprykkerholdet har fået et stabilt comeback i den bedste liga og ligger pt. på  en 12. plads med fem point ned til nedrykningsstregen.

”The Tigers” tog sæsonens hidtil største skalp, da de i starten af denne måned besejrede Liverpool 3-1. Siden da har Hull imidlertid ikke smagt sejr. Ét enkelt nederlag og tre uafgjorte resultater er det blevet til. I morgen skulle det gerne blive til endnu et nederlag til Steve Bruces tropper.

Dato, tid og sted:
Kampen bliver spillet den 26. december, klokken 13:45 på KC Stadium.

Skader:
Marouane Fellaini blev for nyligt opereret i hånden og er derfor ude i mindst seks uger.

Desuden er Nani ude resten af kalenderåret 2013 med en forstrækning.

Til gengæld har David Moyes udtalt, at både Robin van Persie og Michael Carrick kan blive klar til at få en rolle her i juleprogrammet. Der er en chance for, at de er med i morgen.

Danny Welbeck er tvivlsom, grundet den lille knæskade han pådrog sig i Uniteds seneste kamp. Det forventes dog, at den 23-årige angriber bliver klar.

Hull City må sandsynligvis undvære deres topscorer Robbie Brady. Den tidligere United-spiller har problemer med lysken.

Udover det må Steve Bruce se bort fra Joe Dudgeon, Stephen Quinn og Sone Aluko, der alle er skadesramte.

Dommer:
Michael Oliver dømmer kampen.

Mulige startopstillinger:

 

Hull City
McGregor
Chester – Bruce – Davies
Elmohamady – Livermore – Huddlestone – Meyler – Figueroa
Graham – Sagbo

Manchester United
De Gea
Rafael – Ferdinand – Evans – Evra
Valencia – Carrick – Jones – Young
Welbeck – Rooney

Hold øje med:
Kantspilleren Ahmed Elmohamady har været en stabil og vigtig spiller for Steve Bruce i denne sæson. Den tidligere Sunderland-spiller er startet inde i samtlige af Hulls 17 kampe i Premier League. Mod United får han en vigtig rolle offensivt såvel som defensivt.

Sagt forude for kampen: 
Det er altafgørende at vinde her i det travle jule- og nytårsprogram. At få sejre og point på tavlen er det, vi vil. Vi skal bygge på vores momentum og have maksimum point.” – Ashley Young.

Skribentens bud på kampens udfald:
Det bliver en vanskelig opgave, men jeg tror på, at United hiver en 2-1-sejr med hjem til Manchester.

Vidste du, at…

– Steve Bruce har i løbet af sin trænerkarriere aldrig formået at besejrede Manchester United. Han har indtil videre haft 19 forsøg.

– Hull City har fem spillere i truppen med en fortid i United: James Chester, Paul McShane, Joe Dudgeon, Corry Evans og Robbie Brady.

– Hull har kun tabt én hjemmekamp i denne sæson.

– United vundet 16 af deres seneste 17 Boxing Day-udflugter.

– Manchester United har ikke siden 1989 været så dårligt placeret omkring jul, som de er nu(nummer 8). Dengang lå de nummer 12 juleaften og sluttede sæsonen på en 13. plads.

Husker du?
Sidst United spillede mod Hull? Tilbage i 2010 maltrakterede Wayne Rooney & co. ”The Tigers” 4-0, i en kamp hvor den engelske angriber scorede samtlige mål.

TV:
Kampen bliver vist på 6’eren.

Hvem møder rivalerne:
West Ham – Arsenal
Chelsea – Swansea
Manchester City – Liverpool 

Forrige artikel

Giggs taler for vinterpause

Næste artikel

Singing Section and the same old story.

ANNONCE