Optakt: Januzaj-gensyn og italienske rammer i første Europa League-opgør

Der er torsdagsbold på tapetet, når Manchester United åbner Europa League-kampagnen mod Real Sociedad i første af to opgør.

Manchester United skal torsdag forsøge at kick starte et nyt europæisk eventyr, når Europa League står for døren første gang i indeværende sæson. Efter at kapitulere i Champions League-gruppespillet skal United forsøge sig på en anden europæisk scene, hvor lodtrækningen i 1/16-finalerne er faldet på spanske Real Sociedad.

Indbyrdes skal vi tilbage til 2013 for at finde sidste møde mellem de to klubber. Dengang i Champions League, hvor United gik videre med et samlet resultat på 1-0 over to opgør. Spanske hold har til gengæld været Uniteds akilleshæl de sidste mange år, hvor Bilbao, Sevilla, Real Madrid, Barcelona og Valencia alle har kastet grus i djævle-maskineriet. Et maskineri, der i øjeblikket er ganske velkørende trods lidt senere bump på vejen, der dog stadig holder United på en nuværende andenplads i tabellen.

For Sociedads vedkommende kan man heller ikke klage over den nuværende form i San Sebastian, hvor sidste års flotte resultater er overført til i år med en nuværende femteplads i La Liga.

Dato, tid og sted:

Kampen spilles torsdag d. 18/02 kl. 18:55 på Allianz Stadium. Grundet coronaforbud med hensyn til indrejse skal kampen altså spilles i Torino fremfor San Sebastian.

Dommer:

Schweiziske Sandro Schärer bliver manden med fløjten.

Skader og karantæner:

Paul Pogba og Phil Jones sidder stadig ude med skader mens Cavani og Van de Beek er tilføjet til listen. Martial og McTominay er tvivlsomme.

Hos Real Sociedad forventes Carlos Fernandez, Miguel Moya, Lucas Sangalli og Alex Sola ude.

Mulige startopstillinger:

Manchester United

Dean Henderson

Wan-Bissaka – Bailly – Maguire – Telles

Fred – Matic

Greenwood – Fernandes – Rashford

Martial

Real Sociedad

Remiro

Gorosabel – Zubeldia – Elustondo – Monreal

Illarramendi

Januzaj – Silva – Merino – Oyarzabal

Isak

Hold øje med:

Vi kan ikke undgå at zoome ind på Adnan Januzaj, der også har været i fokus i ugen op til med hans fortid i Manchester United. Den vævre belgier har i fire sæsoner tørnet ud for Sociedad, hvor det er blevet til 109 kampe og 16 mål.

Et andet offensivt kort er svenske Alexander Isak, der virkelig har imponeret med ni ligascoringer indtil videre. Den 21-årige angriber er både stærk fysisk og i luften ligesom han besidder store tekniske kvaliteter og kan skyde med begge ben. Real Sociedads topscorer, Mikel Oyarzabal, fortjener også en fremhævelse, der med ti mål og fire assist i La Liga er den helt store profil.

Skribentens bud på kampens resultat:

Det positive er, at Sociedads hjemmebanefordel ikke eksisterer med kampen i Torino. Til gengæld efterlader skader til McSauce, Cavani og Pogba os med en mere tandløs offensiv. Meget står og falder på Martial og Rashford, hvis ikke Fernandes tager sagen i egen hånd. Derudover er jeg i tvivl om prioriteringen. Derfor bliver mit bud 1-1.

Vidste du, at:

  • Januzaj først og fremmest er blevet 26 år. Derudover, at fik 63 førsteholdskampe for United med fem mål til følge.
  • Både Shola Shoretire og Amad Diallo er med på flyet og kan få deres debut.
  • Sidst United besøgte Allianz Stadium i Torino var i 2018. Dengang vandt United 2-1 mod Juventus.

TV:

Kampen vises på Dplay og 6’eren

Køb den nye Manchester United trøje her via Unisport.dk så støtter du OldTrafford.dk.

 
Forrige artikel

Oldtrafford.dk Anbefaler: En tur til 'Spaniens mest likeable klub'

Næste artikel

Startopstilling: Flere rotationsspillere starter mod Sociedad

ANNONCE